Afbeelding
Foto: Hans Peijs

Ondernemers kunnen langer gebruik maken van versoepelde voorwaarden van saneringsakkoord

Algemeen

Ondernemers die moeite hebben om hun belastingschuld en andere schuld te betalen, kunnen langer gebruikmaken van de versoepelde voorwaarden van het saneringsakkoord. Met een saneringsakkoord kunt u afspreken met schuldeisers dat u maar een deel van uw schulden betaalt. U mag tot 1 april 2024 hetzelfde uitkeringspercentage betalen aan de Belastingdienst als aan de schuldeisers, zoals tijdens de coronacrisis. Normaalgesproken betaalt u het dubbele uitkeringspercentage aan de Belastingdienst. 

De Belastingdienst adviseert u om voor 1 april 2024 in gesprek te gaan met schuldeisers over het saneringsakkoord, zodat de kans groter is dat zij hieraan willen meewerken. Het betekent namelijk dat u in deze periode minder hoeft te betalen aan de Belastingdienst en er dus een groter bedrag overblijft dat u kunt betalen aan uw schuldeisers. Omdat er nog zo’n 43.000 mkb-bedrijven zijn die hun coronaschuld nog niet hebben terugbetaald, versoepelt de Belastingdienst de voorwaarden tot 1 april. De versoepeling zou eigenlijk aflopen per 1 oktober 2023.

Als niet al uw schuldeisers akkoord gaan met uw betalingsvoorstel, dan kunt u mogelijk toch een akkoord bereiken via de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA)

Kijk voor meer informatie op de website van de Belastingdienst.  

Bron: BOVAG

Afbeelding
'Uitzonderingssituatie besturen zware elektrische bestelauto moet blijven' 12 uur geleden
Afbeelding
Ondermijnende criminaliteit nieuw thema binnen nascholing Criminaliteitspreventie 13 uur geleden
Afbeelding
Noodstop op de motor? Direct ontkoppelen 14 uur geleden
Afbeelding
'Geen sanctie, dat is maatschappelijk ongewenst' 27 sep., 16:13 1
Afbeelding
Kennis verkeersregels laat ernstig te wensen over 26 sep., 16:48 7
Afbeelding
CBR-campagne sorteert effect en is daarom genomineerd voor marketingprijs 26 sep., 15:45