Afbeelding
Foto: Hans Peijs

Extra examenplekken voor rijscholen met slagingspercentage hoger dan 30 procent

Algemeen

Er komen vanaf aanstaande maandag nieuwe examenplekken voor autopraktijkexamens beschikbaar voor rijscholen met een slagingspercentage voor het eerste examen van 30 procent of hoger. Deze rijscholen kunnen extra examens reserveren op zaterdag. Dat geldt voor examendata vanaf 7?oktober. Hiermee wil het CBR rijscholen aanmoedigen om hun leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op het examen. 

Wanneer het reserveringssysteem constateert dat het slagingspercentage voor de 1e B van de rijschool minimaal 30 procent is, verschijnt de mogelijkheid om extra examenplekken op zaterdag te reserveren automatisch in het reserveringsscherm. Dat gebeurt alleen als er plekken zijn. Elk kwartaal wordt het percentage opnieuw vastgesteld op basis van de afgelopen 12 maanden. Het kan dus ook gebeuren dat de mogelijkheid weer verdwijnt in het systeem, als het percentage van de betreffende rijschool onder de 30% komt. 

Nieuwe rijscholen die nog geen examens hebben afgenomen, komen nog niet in aanmerking voor de extra plekken op zaterdag. Dat gebeurt pas als hun slagingspercentage op minimaal 30 procent ligt.  

Afbeelding
'Uitzonderingssituatie besturen zware elektrische bestelauto moet blijven' 13 uur geleden
Afbeelding
Ondermijnende criminaliteit nieuw thema binnen nascholing Criminaliteitspreventie 14 uur geleden
Afbeelding
Noodstop op de motor? Direct ontkoppelen 15 uur geleden
Afbeelding
'Geen sanctie, dat is maatschappelijk ongewenst' 27 sep., 16:13 1
Afbeelding
Kennis verkeersregels laat ernstig te wensen over 26 sep., 16:48 7
Afbeelding
CBR-campagne sorteert effect en is daarom genomineerd voor marketingprijs 26 sep., 15:45