Instructeurs gezocht om
Instructeurs gezocht om Foto: Iedereen mag rijden

Instructeurs gezocht voor rijles aan mensen met verstandelijke beperking

Algemeen

Voor de actie ‘Iedereen mag rijden’ op 11 juni zoeken rijschoolhouders in Venlo alles bij elkaar 30 rijinstructeurs en 10 vrijwilligers die mensen met een verstandelijke beperking een rijles willen geven.

Het initiatief voor ‘Iedereen mag rijden’ is genomen door een groep rijinstructeurs van de Verenigde Rijschoolhouders Venlo (VRV). De deelnemers krijgen deze dag een ‘rijles’ van een half uur op een afgesloten parcours zodat zij een keer kunnen ervaren hoe het is om auto te rijden. Na afloop krijgen ze een certificaat met foto. In 2018 heeft dit evenement ook plaatsgevonden en het was een groot succes, in 2020 gooide corna roet in het eten, maar nu staat het weer op het programma voor 11 juni van 10.00 tot 17.00 uur aan de J.F. Kennedylaan 236d in Panningen (bij Rijschool Ruud Teeuwen). 

Er zijn 30 instructeurs en 10 vrijwilligers nodig om het verkeer te regelen. Iedere instructeur geeft vier ‘rijlessen’ van een half uur. Er wordt op een afgesloten parcours gereden en de meeste deelnemers zullen hoofdzakelijk kunnen sturen en misschien gasgeven.

Aanmelden kan via deze link   

Afbeelding
LBKR trekt ten strijde tegen rijschoolhouders die oplichten, intimideren of seksueel overschrijdend gedrag vertonen 11 uur geleden 2
Afbeelding
Alberto Stegeman bereikt dat veroordeelde rijinstructeur alsnog stopt met lesgeven 27 nov., 09:26 3
Afbeelding
Alkmaarse rijinstructeur vrijgesproken van ontucht met leerlingen 24 nov., 13:23
Afbeelding
CBR kijkt naar andere indeling examenlocaties 22 nov., 15:44 2
Afbeelding
Alberto Stegeman trekt weer ten strijde tegen instructeurs die ontucht met leerling plegen 22 nov., 13:42
Afbeelding
3,7 procent beginnende bestuurders rijdt onder invloed van alcohol 21 nov., 16:03