Afbeelding
Foto: CBR

Opdrachten motorexamen direct van de examinator

Algemeen

Kandidaten krijgen vanaf 1 mei de opdrachten in het motorexamen verkeersdeelneming (AVD) direct van de examinator. Tijdens de coronatijd gebeurde dit al en blijkbaar is het CBR dit goed bevallen.

Vóór de coronatijd moest een bevoegde motorinstructeur meerijden in de auto van de examinator, achter de kandidaat aan. De instructeur gaf dan de opdrachten van de examinator door aan de motorkandidaat via de portofoon. Dat veranderde in coronatijd. Toen mocht de instructeur niet meer meerijden door het risico op besmetting. In die tijd zijn goede ervaringen opgedaan met directe opdrachtgeving aan kandidaten. Die konden bijvoorbeeld nog sneller worden gewaarschuwd bij gevaar, zonder tussenkomst van de instructeur.
Motorinstructeurs zijn vanaf 1 mei 2023 niet meer verplicht om mee te rijden met het motorexamen verkeersdeelneming. Natuurlijk mogen ze dat nog wel. Ze moeten dan nog steeds een geldige WRM-bevoegdheidspas A of geldige WRM-stagepas A tonen.
Het CBR zorgt voor de communicatieapparatuur bij het motorexamen verkeersdeelneming. De kandidaten krijgen een door de examinator gereinigd oortje. Via dat oortje krijgen zij de opdrachten van de examinator te horen.

Bron: CBR

Afbeelding
Zes informatieavonden voor A-instructeurs 10 uur geleden
Afbeelding
Minister: 'Rijontzegging moet meteen van kracht zijn' 23 feb, 16:10
Afbeelding
Meeste rijhulpsystemen verlagen kans op ongeval 23 feb, 15:09
Afbeelding
Bijna kwart rijbewijsbezitters is ouder dan 65 jaar 21 feb, 13:39
Afbeelding
Rijinstructrice zonder WRM-pas moet rijles afbreken 21 feb, 13:31 9
Afbeelding
Zonder auto is voor grote groepen Europeanen deelname aan maatschappij onmogelijk 20 feb, 17:23