Afbeelding
Foto: CBR

Opdrachten motorexamen direct van de examinator

Algemeen

Kandidaten krijgen vanaf 1 mei de opdrachten in het motorexamen verkeersdeelneming (AVD) direct van de examinator. Tijdens de coronatijd gebeurde dit al en blijkbaar is het CBR dit goed bevallen.

Vóór de coronatijd moest een bevoegde motorinstructeur meerijden in de auto van de examinator, achter de kandidaat aan. De instructeur gaf dan de opdrachten van de examinator door aan de motorkandidaat via de portofoon. Dat veranderde in coronatijd. Toen mocht de instructeur niet meer meerijden door het risico op besmetting. In die tijd zijn goede ervaringen opgedaan met directe opdrachtgeving aan kandidaten. Die konden bijvoorbeeld nog sneller worden gewaarschuwd bij gevaar, zonder tussenkomst van de instructeur.
Motorinstructeurs zijn vanaf 1 mei 2023 niet meer verplicht om mee te rijden met het motorexamen verkeersdeelneming. Natuurlijk mogen ze dat nog wel. Ze moeten dan nog steeds een geldige WRM-bevoegdheidspas A of geldige WRM-stagepas A tonen.
Het CBR zorgt voor de communicatieapparatuur bij het motorexamen verkeersdeelneming. De kandidaten krijgen een door de examinator gereinigd oortje. Via dat oortje krijgen zij de opdrachten van de examinator te horen.

Bron: CBR

Afbeelding
Onlinestuderen.com gaat zelfstandig verder 9 jun., 13:31
Afbeelding
Basis Europese Rijbewijsrichtlijn is goed, maar er moet nog wel wat worden gesleuteld 7 jun., 15:09
Afbeelding
ADAS in examen is pas in 2024 te verwachten 7 jun., 14:08 1
Afbeelding
ADAS Alliantie nieuw leven ingeblazen, nu met focus op de gebruiker 6 jun., 13:56
Afbeelding
'Verkeerseducatie is geen kwestie van 'baat het niet dan schaadt het niet'' 5 jun., 15:39
Afbeelding
Meerderheid motorrijders keurt rijden met herriepijp af 1 jun., 16:20 1