Alexander Pechtold spreekt mogelijke nieuwe collega's toe.
Alexander Pechtold spreekt mogelijke nieuwe collega's toe. Foto: CBR

CBR gaat speeddaten voor nieuwe examinatoren

Algemeen

Met proefritten en speeddates met potentiële collega’s zet het CBR in september extra activiteiten in om examinatoren te werven. Afgelopen weekend in Leusden en vandaag in Rotterdam kwamen ruim 300 geïnteresseerden kijken of het vak van examinator wat voor ze is. Ze gingen op speeddate met examinatoren en coaches en deden een proefrit om te ervaren hoe het voelt in de stoel van een examinator.

Het CBR zet momenteel alle zeilen bij om nieuwe examinatoren te werven om zodoende de reserveringstermijnen niet al te veel te laten oplopen. Drie personen geven er blijk van dat ze serieus interesse hebben.

Daniël Haans (41), Krommenie, werkt als schuldhulpverlener

‘Jaren terug alweer was ik rij-instructeur, en wat ik nu doe is mooi werk: mensen helpen om uit de schulden te komen. Maar auto’s blijven trekken. Ik wil al heel lang examinator worden. Nu zag ik deze wervingscampagne en heb meteen gereageerd. Ik ben een mensen-mens. Ik werk graag met mensen met allerlei verschillende achtergronden. Dat kan ik ook goed. Ik kan ook goed schakelen, vergeef me de woordgrap, in allerlei verschillende situaties. Kortom, dit is mijn kans een oude droom te verwezenlijken.’

Marja Ruurs (52), Nieuwveen, administratief medewerkster

‘Ik wil graag iets heel anders doen. Het menselijk contact van een baan als examinator lijkt me heel leuk. Wat me ook aanspreekt: als examinator werk je heel zelfstandig, terwijl je ook collega’s hebt. Mensen op hun gemak stellen kan ik, maar ik kan ook heel streng zijn. En waar ik naar uitkijk: ik kom dan vast thuis met leuke verhalen. Die verhalen van kantoor kennen ze nu wel.

Mike Dunand (48), Den Haag

‘Sinds een half jaar zit ik op kantoor en ik mis het contact met mensen. Ik rijd graag auto, heb veel gereden om winkels te bevoorraden. Toen ik manager was hoorde ik dat ik mensen rustig kan krijgen. En ik kan slechtnieuwsgesprekken voeren, want dat hoorde er ook bij. Wat ik hoor aan wat je als examinator aan vaardigheden nodig heb... dat lijkt me goed aan te sluiten bij wat ik kan voor een mooie carrièreswitch. Leuk trouwens vandaag: een theorie-examen doen. Ik ben benieuwd!’

Burgemeester Frank Dales van Velsen flankeert een trotse Ronald de Vries.
WRM-docent Ronald de Vries is Lid in de Orde van Oranje-Nassau 20 uur geleden 3
Afbeelding
Leerlingen tevreden over de wijze waarop rijscholen omgaan met lange reserveringstermijnen 26 apr, 14:44 5
Afbeelding
Nieuw kentekenbewijs met aantal aanpassingen vanaf half juni uitgegeven 25 apr, 16:15
Hyundai werkt ook aan de ontwikkeling van auto's op waterstof.
Overheid werkt samen met Kia en Hyundai om auto's veiliger en duurzamer te maken 24 apr, 16:15
Afbeelding
Minister van der Wal: 'Nederland kan zich 130 km/uur niet veroorloven' 22 apr, 15:57
Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 apr, 14:08