Alexander Pechtold spreekt mogelijke nieuwe collega's toe.
Alexander Pechtold spreekt mogelijke nieuwe collega's toe. Foto: CBR

CBR gaat speeddaten voor nieuwe examinatoren

Algemeen

Met proefritten en speeddates met potentiële collega’s zet het CBR in september extra activiteiten in om examinatoren te werven. Afgelopen weekend in Leusden en vandaag in Rotterdam kwamen ruim 300 geïnteresseerden kijken of het vak van examinator wat voor ze is. Ze gingen op speeddate met examinatoren en coaches en deden een proefrit om te ervaren hoe het voelt in de stoel van een examinator.

Het CBR zet momenteel alle zeilen bij om nieuwe examinatoren te werven om zodoende de reserveringstermijnen niet al te veel te laten oplopen. Drie personen geven er blijk van dat ze serieus interesse hebben.

Daniël Haans (41), Krommenie, werkt als schuldhulpverlener

‘Jaren terug alweer was ik rij-instructeur, en wat ik nu doe is mooi werk: mensen helpen om uit de schulden te komen. Maar auto’s blijven trekken. Ik wil al heel lang examinator worden. Nu zag ik deze wervingscampagne en heb meteen gereageerd. Ik ben een mensen-mens. Ik werk graag met mensen met allerlei verschillende achtergronden. Dat kan ik ook goed. Ik kan ook goed schakelen, vergeef me de woordgrap, in allerlei verschillende situaties. Kortom, dit is mijn kans een oude droom te verwezenlijken.’

Marja Ruurs (52), Nieuwveen, administratief medewerkster

‘Ik wil graag iets heel anders doen. Het menselijk contact van een baan als examinator lijkt me heel leuk. Wat me ook aanspreekt: als examinator werk je heel zelfstandig, terwijl je ook collega’s hebt. Mensen op hun gemak stellen kan ik, maar ik kan ook heel streng zijn. En waar ik naar uitkijk: ik kom dan vast thuis met leuke verhalen. Die verhalen van kantoor kennen ze nu wel.

Mike Dunand (48), Den Haag

‘Sinds een half jaar zit ik op kantoor en ik mis het contact met mensen. Ik rijd graag auto, heb veel gereden om winkels te bevoorraden. Toen ik manager was hoorde ik dat ik mensen rustig kan krijgen. En ik kan slechtnieuwsgesprekken voeren, want dat hoorde er ook bij. Wat ik hoor aan wat je als examinator aan vaardigheden nodig heb... dat lijkt me goed aan te sluiten bij wat ik kan voor een mooie carrièreswitch. Leuk trouwens vandaag: een theorie-examen doen. Ik ben benieuwd!’

!
Afbeelding
CBR stopt met publiceren gemiddelde lesprijs 15 uur geleden 5
Afbeelding
Scootmobiel vormt toenemend gevaar op de weg 17 uur geleden 3
Afbeelding
Minder gordels en kinderzitjes gebruikt 17 uur geleden
Afbeelding
Meer dan helft automobilisten gebruikt telefoon achter het stuur 29 nov, 09:50
Afbeelding
Alcohol en verkeer moet betere plek krijgen in politieopleiding 25 nov, 12:41
Afbeelding
Maatschappelijke kosten verkeersongevallen bedragen geen 17, maar 27 miljard euro 23 nov, 16:45