Alexander Pechtold, Ruud Rutten, Jos Vaessen en Jan Jurgen Huizing bijeen bij het CBR.
Alexander Pechtold, Ruud Rutten, Jos Vaessen en Jan Jurgen Huizing bijeen bij het CBR. Foto: CBR

Koepel is een feit en brengt bezoek aan CBR

Algemeen

De Koepel Rijpopleiding en Verkeersveiligheid (KRV) is officieel op 23 augustus opgericht. Een van de eerste dingen die bestuursvoorzitter Jos Vaessen en Ruud Rutten, voorzitter van de Raad van Toezicht, deden was een bezoek brengen aan het CBR. Tijdens de kennismaking heeft KRV de statuten van de Koepel overhandigd en zijn de speerpunten van hun achterban uitvoerig besproken. Beide partijen hebben afgesproken om elkaar met regelmaat bij te praten over ontwikkelingen in de branche.

De KRV bestaat uit drie zogeheten Kamers: een waarin de brancheorganisaties zitten, één met de uitgevers van verkeersleermiddelen en één met de opleiders. In de Kamer met de brancheorganisaties zijn BOVAG en ANWB niet vertegenwoordigd. Zij kiezen ervoor hun eigen weg te bewandelen. Het doel van de Koepel is om de verkeersveiligheid te ondersteunen door het behartigen van de belangen van rijscholen, WRM-opleidingsinstituten en uitgevers van verkeersleermiddelen, zo laat Vaessen weten. “Om dit voor elkaar te krijgen is een gezamenlijke aanpak noodzakelijk die door de verschillende disciplines die actief zijn binnen de rijschoolbranche, zoals de rijscholen, de opleidingsinstituten en de uitgevers van de verkeersleermiddelen ondersteund en gedragen wordt..”

Algemeen directeur Alexander Pechtold van het CBR is verheugd dat elf partijen, die actief zijn voor en in de branche de handen ineen hebben geslagen. “We hopen dat zich de komende tijd spoedig nieuwe partijen zullen aansluiten bij de KRV en zullen dat vanuit CBR aanmoedigen. Een brede vertegenwoordiging van de branche is van groot belang om de gewenste kwaliteitsomslag voor elkaar te krijgen.” Met de eerste zin lijkt Pechtold het te hebben over een toetreding van BOVAG en ANWB tot de KRV, want in de andere Kamers zijn alle partijen die er toe doen vertegenwoordigd.



Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 11 uur geleden
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1