Afbeelding

Ophalen en wegbrengen leerlingen weer toegestaan

Algemeen

Rijinstructeurs mogen weer een leerling ophalen en wegbrengen tijdens de rijles. Dit is het gevolg van de versoepeling van de coronaregels. Let wel: alleen voor dit doel mogen er meer dan twee personen in een lesauto zitten. Verder is de beperking voor motorrijlessen opgeheven. Bij AM2-lessen is het advies wel om aan maximaal drie leerlingen les te geven.

Dit blijkt uit de versoepelingsregels. We nemen ze door (met dank aan de VRB):  

Rijexamens en rijlessen mogen doorgaan (zonder eindtijd, dus ook na 17:00 uur).
- Theorie examens mogen doorgaan.
- Theorielessen noodzakelijk voor de uitoefening van beroep en/of bedrijf mogen doorgaan. - Theorielessen niet noodzakelijk voor de uitoefening van beroep en/of bedrijf mogen alleen online.
- Bij het geven van rijles mogen max. 2 personen in het voertuig aanwezig zijn, tenzij een derde persoon noodzakelijk is voor de uitoefening van het beroep.
- voor rijinstructeurs is het weer mogelijk om met de ene leerling de andere leerling op te halen of weg te brengen tijdens de rijles. Het is dus toegestaan om voor het halen en wegbrengen van de leerling, en alleen met dat doel, met meer dan twee personen in de lesauto zitten. Het aantal van max twee personen tijdens de rest van de rijles en tijdens het praktijkexamen blijft gewoon gelden.
- Voor motorrijlessen is er geen beperking meer, voor AM2 is het advies om aan maximaal 3 leerlingen les te geven.

IBKI
- Voor de WRM-examens veranderen de regels niet t.o.v. de vorige persconferentie.
- Theoretische klassikale bijscholing in kader van de WRM is toegestaan, ook na 17:00 uur, met inachtneming van alle maatregelen: dus mondkapje, 1,5 meter afstand, geplaceerd, hygiënemaatregelen. Hier geldt een maximum van 50 personen voor de publieke binnenruimte.

Mondkapjes
Verder is het advies voor mondkapjes is aangepast. Het dragen van een mondkapje is verplicht op alle publieke locaties binnen. Dit geldt als u in beweging bent en als u ergens zit of staat. Bijvoorbeeld in de supermarkt, de bibliotheek en in het middelbaar beroepsonderwijs en hoger onderwijs. Het moet ook als u een coronaprik heeft gehad en op plekken waar een coronatoegangsbewijs geldt. U krijgt het advies om ook buiten een mondkapje te dragen wanneer het moeilijk is om 1,5 meter afstand te houden. Zorg ervoor dat het mondkapje neus, mond en kin bedekt.

Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 12 uur geleden
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1