Afbeelding

Veel meer ongevallen in 2021

Algemeen

Volgens gegevens van Smart Traffic Accident Reporting (STAR) is het aantal verkeersongevallen vorig jaar flink gestegen. Het aantal zwaargewonden bijvoorbeeld is gestegen met 1.300 en het aantal ongevallen met alleen blikschade is met 8 procent toegenomen.

Smart Traffic Accident Reporting (STAR) is een organisatie waarbinnen politie, overheid en ANWB samenwerken voor een registratie van de ongevallen. De cijfers zijn altijd actueel, hetgeen ertoe leidt dat al in januari een overzicht kan worden gegeven van de ongevallencijfers over en afgelopen jaar. En die zijn voor vorig jaar redelijk alarmerend.
Er zijn 68.700 ongevallen met alleen schade gemeeld (een stijging met 8 procent) en het aantal gewonden is met 5.000 gestegen naar 17.000.
Bestuurslid Hans van Maanen van de Vereniging Verkeersslachtoffers laat in De Telegraaf weten dat er onwil bij de politiek is om hier iets aan te doen. “Met rijbewijssloten, snelheidsbegrenzers, alcoholsloten en het blokkeren van smartphones bij hogere snelheden kan het verkeer minder onveilig worden gemaakt.”

Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 15 uur geleden
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1