Afbeelding

Beoogd minister Harbers: ‘Dit is een mooie klus’

Algemeen

‘Een mooie klus.’ Met deze open deur omschrijft VVD’er Mark Harbers zijn aanstaande benoeming tot minister van Infrastructuur en Waterstaat. Hij moet zich nog inwerken en weet daarom nog niet wat hem te wachten staat, zo heeft hij laten weten.

Harbers - woonachtig in Rotterdam - noemt IenW een heel mooi departement. “Ik heb van jongs af aan al belangstelling voor alles wat rijdt, vaart en vliegt. Verkeer en de bescherming tegen water, de zorg voor schoon water, dat zijn dingen die iedere Nederlander elke dag aangaan. Dus daar ga ik mijn uiterste best voor doen”, heeft hij aan verschillende media laten weten. Harbers zal naar verwachting met zijn 19 nieuwe collega’s woensdag op het bordes staan.

In de rijscholenbranche is Harbers een volslagen onbekende. Zelfs doorgewinterde bestuurders die open lijnen hebben met het ministerie zeggen hem niet te kennen. Harbers komt uit VVD-kringen en stond zevende op de kieslijst voor de Tweede Kamerverkiezingen vorig jaar maart. De woordvoerder namens de VVD op het dossier ‘rijscholen’ was lange tijd Remco Dijkstra, die eind maart vorig jaar de politiek verliet. Harbers was het meest recent woordvoerder Energie en Klimaat van de VVD.

Afbeelding
Minister Harbers wil gedoogconstructie zwaardere elektrische bestelwagens toch op 1 juli beëindigen 27 mrt, 04:23 1
Afbeelding
Bijna 60 procent automobilisten gebruikt mobiel apparaat achter het stuur 26 mrt, 14:46 2
Afbeelding
Nieuw tv-programma De Rijles volgt instructeurs en hun leerlingen 22 mrt, 14:33 8
Afbeelding
Belasting zware motorrijtuigen geldt vanaf april ook voor lesvrachtwagen 21 mrt, 15:16 1
Afbeelding
TLN: 'Gedoogregeling besturen zware elektrische bestelwagens met B-rijbewijs moet wetgeving worden' 20 mrt, 19:13 2
Afbeelding
Aandeel elektrisch in autoleasepark gegroeid naar kwart, maar vraag is 'Blijft dit zo doorgaan?' 19 mrt, 13:47 1