2019 Chevrolet Bolt EV
2019 Chevrolet Bolt EV Foto: Jessica Lynn Walker

Les Elektrisch introduceert calculator voor elektrische lesauto

Algemeen

Les Elektrisch heeft deze week de online ‘TCO Calculator Les Elektrisch’ gelanceerd.  Daarmee kunnen rijschoolhouders vanaf vandaag realistisch inzicht krijgen in de daadwerkelijke  kosten van een elektrische lesauto over de gehele gebruiksduur.

Waarom leren rijden in een auto van het verleden als de auto van de toekomst al beschikbaar  is? Daarover gaat het project Les Elektrisch van het Gelders Energieakkoord en de provincie Gelderland. Maar wat kost zo’n elektrische lesauto een rijschool eigenlijk? Omdat velen nog niet over die  kennis beschikken heeft Les Elektrisch de online ‘TCO Calculator Les Elektrisch’ gelanceerd.  Daarmee kunnen rijschoolhouders vanaf vandaag realistisch inzicht krijgen in de daadwerkelijke  kosten van een elektrische lesauto over de gehele gebruiksduur.  

De aanschafprijs van een elektrische auto ligt in veel gevallen hoger dan die van een  brandstofauto. De kosten van een elektrische auto gedurende de gebruiksduur liggen echter veelal flink lager. Aangezien lesauto’s zeker vier jaar ingezet worden, is het relevant om alle  kosten realistisch naast elkaar te zetten. Dat doet de online TCO Calculator Les Elektrisch. Momenteel zitten zes door het CBR goedgekeurde en voor rijles meest relevante elektrische auto’s in de calculator.  

Alle relevante en vaak rijschool-eigen instellingen kunnen worden aangepast. Denk aan looptijd, kilometrage, de kosten van de te gebruiken stroom en de schadevrije jaren. Daarnaast worden  de specifieke kosten voor een lesauto meegenomen en bijvoorbeeld de misgelopen rente op  spaargeld en de laadpaal. Hiermee kunnen de kosten van een elektrische lesauto worden  vergeleken met die van de eigen huidige brandstof lesauto. De TCO Calculator is te vinden op www.leselektrisch.nl/tco-calculator

Het project Les Elektrisch is een initiatief van het Gelders Energieakkoord en is mede mogelijk  gemaakt door Provincie Gelderland. Met medewerking van de BOVAG, VRB en VER.

Afbeelding
Leerlingen tevreden over de wijze waarop rijscholen omgaan met lange reserveringstermijnen 8 uur geleden 5
Afbeelding
Nieuw kentekenbewijs met aantal aanpassingen vanaf half juni uitgegeven 25 apr, 16:15
Hyundai werkt ook aan de ontwikkeling van auto's op waterstof.
Overheid werkt samen met Kia en Hyundai om auto's veiliger en duurzamer te maken 24 apr, 16:15
Afbeelding
Minister van der Wal: 'Nederland kan zich 130 km/uur niet veroorloven' 22 apr, 15:57
Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 apr, 14:08
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16