Afbeelding
Foto: Hans Peijs

BREAKING: CBR versoepelt maatregelen, maar doet dat wel stapsgewijs

Algemeen

Instructeurs mogen vanaf 4 oktober eindelijk weer meerijden tijdens een aantal examens (nog niet de reguliere), kandidaten en bezoekers hoeven vanaf 25 september geen mondkapje meer te dragen in de examenlocaties en de anderhalvemeter regel vervalt ook bij het CBR. Wel blijft het mondkapje verplicht tijdens een afgenomen examen en ook wordt met de theorie-examens niet in één klap teruggeschakeld naar de oude situatie: het worden vollere zalen en niet meteen volle zalen.

Dit heeft het CBR zojuist bekendgemaakt als vervolg op de versoepeling van de maatregelen per zaterdag 25 september. Voor het CBR betekent dit dat dat het weer kan “gaan opbouwen richting een normale dienstverlening.”
Het CBR toonde zich tijdens de coronacrisis altijd een spatje strenger dan de rest van het land en zo ook nu. Het CBR versoepelt daarom volgens eigen zeggen en de dienstverlening wordt stap voor stap uitgebreid, dus niet ineens. “De examens en toetsen in de auto blijven we afnemen met een mondkapje. En het ontvangen van meer theoriekandidaten bouwen we ook stapsgewijs op. Onze locaties zijn toegankelijk voor kandidaten en niet voor begeleiders zodat het er niet te druk wordt.” Meerijden mag weer tijdens de tussentijdse toetsen, RIS- en faalangstexamens.

Vollere zalen
Sinds de herstart eind april zijn de openingsdagen voor theorie-examens bijna verdubbeld. Daardoor kon het CBR ruim 460.000 theorie-examens afnemen. “Doordat we weer naar vollere zalen gaan verwachten we dat de wachttijd voor een theorie-examen korter zal worden”, laat het CBR weten.

Afbeelding
Minister van der Wal: 'Nederland kan zich 130 km/uur niet veroorloven' 22 apr, 15:57
Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 apr, 14:08
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1