Afbeelding
Foto: Jessica Lynn Walker

Eerste roadshow over elektrische lesauto

Algemeen

Speciaal voor rijscholen die geïnteresseerd zijn in het lesgeven in een elektrische auto, houdt Les Elektrisch op zaterdag 2 oktober van 10 tot 16 uur de eerste roadshow. Het project dat een initiatief is van het GEA-netwerk en mogelijk is gemaakt door Provincie Gelderland is te gast bij ElaadNL, hét kennis- en innovatiecentrum over elektrische mobiliteit en laadinfrastructuur. 

Tijdens deze roadshow wordt aandacht besteed aan onder meer de huidige stand van zaken en toekomst van elektrische rijden en laadinfrastructuur. Daarnaast vinden er twee paneldiscussies plaats over de kosten van elektrisch lessen en ervaring met elektrische lesauto’s. Er is gedurende de hele dag de mogelijkheid om verschillende, met dubbele bediening uitgeruste elektrische lesauto’s en laadpalen te testen. Tot slot zullen er dealers aanwezig zijn om vragen te beantwoorden over de kosten en opties van de elektrische (les)auto’s.

Aansluiting met de auto’s van nu en in de toekomst

“In 2030 stopt de verkoop van brandstofauto’s. Het marktaandeel verkochte elektrische auto’s stijgt dan ook snel. Toch leren we tot op heden het besturen van een auto nog massaal in een vervuilende brandstofauto en dus komt de nieuwe bestuurder niet in aanraking met de auto van de toekomst”, vertelt programmaregisseur Marco Vellema van het GEA-programma Mobiliteit. “Daarom is eerder dit jaar het project Les Elektrisch gelanceerd. De uitvoering gebeurt in samenwerking met BOVAG, de Vereniging Rijschoolbelang (VRB) en de Vereniging Elektrisch Rijden (VER).”

Afbeelding
Minister van der Wal: 'Nederland kan zich 130 km/uur niet veroorloven' 22 apr, 15:57
Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 apr, 14:08
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1