CBR
CBR Foto: Hans Peijs

CBR plaatst weer wachttijden op de website

Algemeen

Het CBR zit weer wat beter in haar vel want sinds vandaag worden weer de wachttijden voor de praktijkexamens auto op de website geplaatst. Elke maandag zie je hier de nieuwste gegevens, van de eerste examens en de herexamens. 

Door de corona-lockdown konden de praktijkexamens niet doorgaan van 15 december 2020 tot en met 2 maart 2021. Deze examens konden worden ingehaald in de periode tot en met mei. In die tijd konden bijna geen nieuwe examens worden gedaan. Daarom kon het CBR toen geen normale wachttijden bekendmaken.

Dagkoersen

Het CBR laat weten dat de wachttijd voor elke examenplaats anders is en ook dat de wachttijden dagkoersen zijn want ze veranderen steeds door tussentijdse reserveringen en annuleringen. Om de wachttijd zo betrouwbaar mogelijk te maken, gebruikt het CBR het gemiddelde aantal weken. Voor de theorie-examens kunnen kandidaten in Mijn CBR kijken voor de meest actuele wachttijd.

Het CBR doet er alles aan om de wachttijden zo laag mogelijk te houden. Door veel overwerk van examinatoren lukt dat tot nu toe. “Toch kunnen we niet uitsluiten dat de wachttijden gaan stijgen in de komende maanden. Door corona moeten namelijk 300.000 praktijkexamens worden ingehaald. Die komen extra bij de 600.000 praktijkexamens die elk jaar worden gedaan”, laat het CBR weten.

Afbeelding
Nieuw kentekenbewijs met aantal aanpassingen vanaf half juni uitgegeven 2 uur geleden
Hyundai werkt ook aan de ontwikkeling van auto's op waterstof.
Overheid werkt samen met Kia en Hyundai om auto's veiliger en duurzamer te maken 24 apr, 16:15
Afbeelding
Minister van der Wal: 'Nederland kan zich 130 km/uur niet veroorloven' 22 apr, 15:57
Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 apr, 14:08
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1