CBR
CBR Foto: Hans Peijs

CBR-directie informeert Tweede Kamer over stuwmeer met in te halen examens

Algemeen

Alexander Pechtold en Jan Jurgen Huizing informeren dinsdag 25 mei de Tweede Kamer onder andere over de mogelijkheid om het praktisch B-rijexamen in te korten om daarmee meer capaciteit te bewerkstelligen. Het CBR is hier mordicus tegen. Verder komen alle kwesties ter sprake in het kader van het stuwmeer met momenteel al meer dan 700.000 examens die moeten worden ingehaald.

De algemeen directeur en de directeur bedrijfsvoering van het CBR doen dit tijdens een zogeheten technische briefing over een groot aantal zaken waarover de Kamerleden opheldering willen. Naast de wens van een aantal fracties om het examen in te korten - volgens hen kunnen de voor- en nabespreking er vanaf waarmee je per examen een paar minuten wint - komen ook uitgebreid de noodmaatregelen aan bod die het CBR heeft voorgesteld als alle andere maatregelen niet werken om het stuwmeer leeg te laten lopen.

Het CBR zet in de eerste plaats op verhoging van de eigen examencapaciteit en verbetering van het gemiddeld slagingspercentage. Zetten deze geen zoden aan de dijk, dan worden ingrijpende maatregelen overwogen, zoals het schrappen van de tussentijdse toets (goed voor een winst van 80.000 examens per jaar) en van het faalangstexamen (ongeveer 8.000 examens per jaar). De Tweede Kamer wil van het CBR hier opheldering over.

Veilig verkeersgedrag is niet alleen de taak van de politie.
'Spreek elkaar aan op onveilige situaties' 5 uur geleden
Afbeelding
Reserveringstermijn gemiddeld het langst in Gelderland 7 uur geleden
Afbeelding
Tegen verkeershufters is geen kruid gewassen 12 uur geleden
Theo Vuyk
Blijf lekker doorwerken zolang het kan 6 mei, 15:15 3
Afbeelding
Tussentijdse toets: ANWB-rijscholen zijn grootgebruiker 3 mei, 13:21
Afbeelding
Helft cannabisgebruikers kruipt binnen 8 uur na blowen achter het stuur 1 mei, 15:22