Afbeelding

Hoezo, voorbeeldfunctie? ‘Dan hou ik geen privéleven meer over’

Algemeen

De verkeerspolitie Den Haag wist laatst niet wat het zag op de A13: een lesauto die veel te snel reed en ook een onverantwoorde inhaalmanoeuvre uithaalde. Hij werd staande gehouden en het antwoord van de man was dat hij werk en privé graag gescheiden wilde houden.

Het letterlijke relaas op 112Vandaag: “Een goed gebalanceerd werk- en privéleven is natuurlijk altijd fijn. Een rijinstructeur die wij vanmiddag tegen kwamen tijdens onze videosurveillance, had daar zo zijn eigen kijk op.

Op de A13 vloog de rijmeester ons voorbij, waarbij direct een trajectmeting werd gestart. Gered door zijn medeweggebruikers, viel de meting zodanig uit dat hij zijn rijbewijs voor nu mocht houden. Maar ook de aanwezigheid van medeweggebruikers op ‘zíj´n’ asfalt, werd vakkundig opgelost middels een impulsieve inhaalmanoeuvre. Jammer dat die alleen via de rechterzijde plaats vond.

In het Rotterdamse kwam een eind aan onze rijles. U raadt het al.. De rijinstructeur was op dit moment niet aan het werk en vond het daarom legitiem zich op deze manier door het verkeer te bewegen. Van een voorbeeldfunctie buiten zijn instructie uren om was volgens hem geen sprake, want dan zou hij helemáál geen privéleven meer hebben.

Gelukkig weet hij uit hoofde van zijn rol als instructeur de weg naar het CBR.. Daar hebben wij hem, mede gezien zijn reeds bestaande staat van dienst, namelijk aangemeld voor een educatieve maatregel gedrag. U heeft het inderdaad goed gelezen.. Ze bestaan echt.”

Afbeelding
Minister Harbers wil gedoogconstructie zwaardere elektrische bestelwagens toch op 1 juli beëindigen 27 mrt, 04:23 1
Afbeelding
Bijna 60 procent automobilisten gebruikt mobiel apparaat achter het stuur 26 mrt, 14:46 2
Afbeelding
Nieuw tv-programma De Rijles volgt instructeurs en hun leerlingen 22 mrt, 14:33 8
Afbeelding
Belasting zware motorrijtuigen geldt vanaf april ook voor lesvrachtwagen 21 mrt, 15:16 1
Afbeelding
TLN: 'Gedoogregeling besturen zware elektrische bestelwagens met B-rijbewijs moet wetgeving worden' 20 mrt, 19:13 2
Afbeelding
Aandeel elektrisch in autoleasepark gegroeid naar kwart, maar vraag is 'Blijft dit zo doorgaan?' 19 mrt, 13:47 1