Afbeelding
Foto: Hans Peijs

Nieuwe organisatie VVRI voelt zich erkend door CBR, maar is dat niet

Algemeen

En weer zit een nieuwe brancheorganisatie aan tafel bij het CBR: de Vereniging voor Rijscholen en Instructeurs (VVRI). De VVRI maakte vandaag bekend dat ze officieel erkend zijn als brancheorganisatie door het CBR, maar het CBR weerlegt dat. Dat laat weten dat er gisteren een goed gesprek was, maar dat de VVRI niet zal aanschuiven bij het branche voorzitters overleg (BVO). 

Gisteren hadden de initiatiefnemers van de VVRI een gesprek met het CBR en dat verliep blijkens een bericht van de VVRI op sociale media zeer voorspoedig. “Ook wij zullen straks worden uitgenodigd in videocalls en andere branchegerelateerde gesprekken”, jubelt de VVRI. “Ook zijn onze standpunten bekeken en deels doorgenomen en zijn volledig helder. VVRI is weer een stapje verder en bouwen we samen aan een mooie toekomst.”

Volgens het CBR was het gesprek met de VVRI prima, maar volgens een woordvoerster leidt dat er niet toe dat de nieuwe organisatie mag aanschuiven bij alle officiële overleggen met de branche. Vooral het BVO is van belang. Het CBR stelt immers bepaalde eisen aan een nieuwe organisatie, zoals het feit dat het een vereniging moet zijn met statuten, een ledenvergadering en minimaal 300 leden, en daar voldoet de VVRI niet aan. Sterker nog, zelfs de LBKR dat al een paar jaar bestaat, zich ruimschoots heeft bewezen en wel een officiële vereniging is, voldoet niet aan de ledeneis van het CBR en is daarom nog niet van de partij bij het BVO.
   

Afbeelding
Minister van der Wal: 'Nederland kan zich 130 km/uur niet veroorloven' 22 apr, 15:57
Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 apr, 14:08
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1