Afbeelding
Foto: Hans Peijs

Annuleren of verschuiven IBKI-examen niet langer kosteloos

Algemeen

Het uitstellen of annuleren van een examen bij IBKi is in de regel niet langer meer kosteloos. IBKI past daarvoor de tijdelijke voorwaarden aan. Alleen als uit een test blijkt dat de kandidaat vanwege een positieve coronatest het examen niet kon volgen, is annuleren of uitstellen nog gratis.  

Dit laat het instituut weten in een nieuwsbrief. Volgens de huidige inschrijfvoorwaarden van IBKI geldt dat dat bij een verschuiving of annulering van een examen binnen 14 dagen vóór de examendatum de examenkosten voor rekening van de kandidaat komen. Om het besmettingsrisico te beperken, heeft IBKI vanwege corona een uitzondering gemaakt op die bepaling: bij klachten die konden wijzen op coronabesmetting was een verschuiving of annulering altijd kosteloos.

Inmiddels is de testcapaciteit zodanig opgeschaald dat die algemene coulance niet meer nodig is. Binnen de termijn van 14 dagen vóór de examendatum is kosteloos annuleren of verschuiven met ingang van 1 april 2021 alleen nog maar mogelijk wanneer een testuitslag wordt overlegd. Hiermee wil IBKI bereiken dat zo veel mogelijk capaciteit beschikbaar blijft voor het inlopen van de achterstanden bij de examens als gevolg van de lockdown.

Afbeelding
Minister Harbers wil gedoogconstructie zwaardere elektrische bestelwagens toch op 1 juli beëindigen 27 mrt, 04:23 1
Afbeelding
Bijna 60 procent automobilisten gebruikt mobiel apparaat achter het stuur 26 mrt, 14:46 2
Afbeelding
Nieuw tv-programma De Rijles volgt instructeurs en hun leerlingen 22 mrt, 14:33 8
Afbeelding
Belasting zware motorrijtuigen geldt vanaf april ook voor lesvrachtwagen 21 mrt, 15:16 1
Afbeelding
TLN: 'Gedoogregeling besturen zware elektrische bestelwagens met B-rijbewijs moet wetgeving worden' 20 mrt, 19:13 2
Afbeelding
Aandeel elektrisch in autoleasepark gegroeid naar kwart, maar vraag is 'Blijft dit zo doorgaan?' 19 mrt, 13:47 1