Foto: Hans Peijs

‘CBR heeft een probleem en dat willen zij oplossen door rijscholen en leerlingen te duperen’

Algemeen

Zoeken andere brancheorganisaties bij de huidige problemen met het CBR nog enigszins de nuance, de LBKR gaat vol op het orgel. “Het CBR heeft een probleem en dit willen zij oplossen door rijscholen en leerlingen te duperen met het schrappen van producten. Het constante wijzen van het CBR naar de rijscholen moet stoppen. Het CBR heeft zelf nog voldoende uitdagingen binnen de organisatie en daarover laten rijscholen zich ook niet uit in de media. Deze manier van communiceren is voor ons een stap te ver”, laat de brancheorganisatie weten.

De LBKR laat weten gepikeerd te zijn over de opstelling van het CBR en is ook boos dat de brancheorganisaties weinig tot niets in te brengen hebben gehad. “Het uitnodigen van brancheorganisaties voor meedenksessies en vervolgens amper tot geen inspraak hebben, voelt alsof dit meer was voor de vorm. De manier van communiceren vanuit het CBR legt een enorme druk op kandidaten. Dit terwijl de rijscholen er alles aan doen de kandidaten op een rustige manier voor te bereiden op een examen”, aldus de LBKR.

“De LBKR vindt dat deze tijdelijke maatregelen per direct van tafel moeten. Er valt namelijk niets in te halen. Het hele productieapparaat, namelijk de rijscholen, heeft stilgestaan. Het CBR maakt een probleem van het mislopen van omzet voor de organisatie. Dit is iets waarvoor de rijscholen niet verantwoordelijk kunnen worden gehouden. Het slagingspercentage verhogen in het korte tijdsbestek is onrealistisch aangezien er minder examens worden afgenomen. De daaraan gekoppelde maatregelen hebben direct invloed op de kwaliteit van de rijopleiding, de bedrijfsvoering en in de portemonnee van de rijschool. In tijd van crisis en de ontoereikende steunmaatregelen vinden wij dit een onacceptabel voorstel.” 


Afbeelding
Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 21 uur geleden
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1