Afbeelding

Minister roept branche op om mee te werken aan voorstel CBR

Algemeen

In een brief aan de Tweede Kamer heeft demissionair minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen gemeld welke problemen er zijn met het stuwmeer met meer dan 600.000 examens die moeten worden ingehaald en welke plannen het CBR heeft om deze op te lossen. Daarbij heeft ze een dringende oproep aan de branche en aan kandidaten. “Ik roep de branche op om alles in het werk te stellen om de lage slagingspercentages in de komende periode substantieel te verhogen. Kandidaten roep ik op pas examen te doen als ze er ook echt klaar voor zijn.”

Het CBR zal op 19 april tekst en uitleg geven aan de Kamer, maar wat betreft de minister is het zo klaar als een klontje: het CBR heeft en probleem en de oplossingen die het CBR voorstaat, krijgen wat haar betreft de zegen mee.

“Het CBR wijst erop dat de gekozen maatregelen een samenhangend pakket vormen dat echt nodig is om de reserveringstermijnen zo snel als mogelijk binnen de afgesproken termijnen te brengen”, laat de minister onder andere weten. In dit kader roept ze de branche op om om mee te werken en ze verwijst op het advies van Emile, “dat onder meer voorstellen zal bevatten voor het structureel verhogen van de slagingspercentages op langere termijn.”, aldus de minister.

Perspectief
Van Nieuwenhuizen: “Met dit plan van aanpak ligt er een perspectief om de opgelopen reserveringstermijnen als gevolg van het stilliggen van de dienstverlening te keren. De opgave is groot en zal dit jaar, en volgend jaar, flinke inspanningen vergen van de rijschoolbranche en het CBR.”

Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 15 uur geleden
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1
Afbeelding
Aandeel elektrisch in totale wagenpark 14 procent 11 apr, 16:03 2