Afbeelding

CBR richt pijlen allereerst op 1.500 rijscholen met slagingspercentage onder 30 procent

Algemeen

Volgens het CBR haalt van de ruim 6.600 rijscholen die B-examens afnemen slechts de helft een slagingspercentage van minimaal 50 procent. Aangezien het CBR van de branche verlangt dat eind mei het gemiddelde slagingspercentage van 50 naar 54 procent moet zijn opgevijzeld, is helder dat de meerderheid van de rijscholen aan de bak moet.   

Deze week presenteerde het CBR de cijfers over de slagingspercentages en daar zal niemand vrolijk van zijn geworden. In ons land hebben bijvoorbeeld 1.500 rijscholen een slagingspercentage eerste examens onder de 30 procent. Daaronder zitten starters en rijscholen die al langere tijd actief zijn en er zitten zowel kleine als grote rijscholen bij. Van deze rijscholen hebben er iets meer dan 800 zelfs een slagingspercentage dat de 20 procent niet aantikt. En naast deze rijscholen zijn er nog eens 899 die de 40 procent niet halen.
Gaan we uit van de verlangde norm van minimaal 60 procent waar de branche aan moet werken, dan zijn er maar 1.500 die hier nu aan voldoen.

Focus
Maar allereerst ligt de focus van het CBR op rijscholen die nu nog geen 30 procent halen. Deze rijscholen slokken, zo laat het CBR weten, veel examencapaciteit op met herexamens. “Als vooral déze rijscholen zorgen dat meer leerlingen goed voorbereid op examen komen en in één keer slagen, kunnen plannen voor andere ingrijpende maatregelen die kandidaten, rijscholen en het CBR niet wenselijk vinden in de la blijven”, aldus het CBR.

Afbeelding
Nieuw kentekenbewijs met aantal aanpassingen vanaf half juni uitgegeven 6 uur geleden
Hyundai werkt ook aan de ontwikkeling van auto's op waterstof.
Overheid werkt samen met Kia en Hyundai om auto's veiliger en duurzamer te maken 24 apr, 16:15
Afbeelding
Minister van der Wal: 'Nederland kan zich 130 km/uur niet veroorloven' 22 apr, 15:57
Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 apr, 14:08
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1