Afbeelding
Foto:

Commissie Roemer krijgt de goede ingrediënten aangereikt

Algemeen

Over hoe de Commissie Roemer in de wedstrijd lijkt te zitten en de mening van de rijschoolhouders over een groot aantal onderwerpen die spelen in hun branche lijkt in grote mate consensus. Toch verwacht een merendeel in de branche niet veel van de de resultaten commissie. 33,13 procent verwacht een papieren rapport waarmee uiteindelijk niets zal gebeuren, 30,4 procent meent dat de commissie luistert naar de verkeerde personen in de branche en 24,16 procent heeft het goede gevoel dat de commissie weet waar ze moeten zoeken naar oplossingen. Ook bijzonder: 6,43 procent heeft nog nooit van de Commissie Roemer gehoord. Aan de enquête deden maar liefst 1113 beroepsoefenaars uit de branche mee, onder wie het gros zzp’ ers. 

Dit blijkt uit een uitgebreide enquête met liefst 44 vragen die in samenwerking met andere rijschoolhouders is opgezet door rijschoolhouder Anton Vos uit Tegelen. Vos is een bevlogen man met passie voor de branche en geheel op eigen initiatief zette hij deze enquête op waarvan hij gisteren de uitslagen presenteerde aan onder meer Chris Verstappen van de uitgever van leermiddelen Verjo, Ruud Rutten namens de Alliantie Samen Sterk, Jos Post van de brancheorganisatie LBKR en Jaap Uijlenboek namens de Commissie Roemer. Ook andere partijen waren uitgenodigd, waaronder het CBR, maar die namen om uiteenlopende redenen niet deel aan de Zoom-bijeenkomst.

De uitslagen geven een duidelijk beeld van hoe de branche over veel verschillende dingen denkt en het blijkt vooral dat die meningen redelijk in de pas lopen met de dingen die de Commissie Roemer zijn aangereikt. Deze commissie zou eerst in februari met zijn bevindingen komen, maar levert nu in april.

Speciaal voor de abonnees publiceren we vanmiddag een uitgebreid artikel met alle uitslagen.

Afbeelding
Minister van der Wal: 'Nederland kan zich 130 km/uur niet veroorloven' 22 apr, 15:57
Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 apr, 14:08
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1