Afbeelding
Foto: BOVAG

Weer lesgeven komt met horten en stoten op gang

Algemeen

Er mag vanaf 3 maart weer worden gelest, maar het gaat nog even met horten en stoten. Er is nog geen zicht op een herstart van de theorie-examens en inmiddels is ook bekend dat er in een lesauto maximaal twee personen mogen zitten. Het is behelpen, maar het is niet anders.

Rij-instructeurs delen hun tijd zo efficiënt mogelijk in door veelal met de ene leerling de andere thuis te brengen. Dat kan voorlopig niet. Het ministerie van IenW laat weten dat er per rijles maximaal twee personen in een auto mogen zitten, ook tijdens het examen. En A- en AM-lessen mogen vooralsnog uitsluitend één-op-één worden gegeven.

Dat de theorie nog niet opgang mag komen, heeft te maken met de mededeling van premier Rutte afgelopen dinsdag dat er in een winkel maximaal twee klanten per verdieping mogen zijn. Een ruimte vol kandidaten voor het theorie-examen, ook al is het de helft van wat het was, zit er daarom voorlopig niet in. Het CBR heeft beloofd er alles aan te doen om dit zo snel mogelijk vlot te trekken.
   

Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 22 uur geleden
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1
Afbeelding
Aandeel elektrisch in totale wagenpark 14 procent 11 apr, 16:03 2