Afbeelding
Foto:

BREAKING: Voorlopig nog geen theorie-examens

Algemeen

Er is nog geen toestemming om te starten met de theorie-examens. Dat is het slechte nieuws dat Jan Jurgen Huizing van het CBR vandaag in een video aan alle rijschoolhouders heeft laten weten. De komende tijd wordt met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat overlegd hoe deze examens zo snel mogelijk op een verantwoorde manier weer kunnen plaatsvinden.

Dat is het slechte nieuws dat Huizing en Alexander Pechtpold vandaag te melden hadden in de video. Het goede nieuws is dat tot en met 2 april rijschoolhouders zo veel mogelijk zelf kunnen bepalen welke kandidaten ze bij het CBR aanmelden voor het rijexamen. “Dat betekent veel flexibiliteit”, aldus Huizing. 

Partners
Partners in de rijschoolbranche. Zo noemt Pechtold de rijschoolhouders in de video die op TOP staat. Pechtold en Huizing laten weten dat er alles aan wordt gedaan om de komende weken alle draden weer zo snel als mogelijk op te pakken. Het CBR zet de komende tijd zelf alle zeilen bij om honderd nieuwe examinatoren te werven, om examinatoren te bewegen over te werken en om het pensioen van examinatoren uit te stellen en reeds gepensioneerden terug te halen.

Slagingspercentage
Maar voor wat hoort wat. Het CBR toont zich van haar beste kant en dat betekent dat er ook wat wordt gevraagd van de rijschoolhouders, aldus Pechtold. Pechtold zei te hopen dat, vooruitlopend op de aanbevelingen van de commissie Roemer begin april, de branche er alles aan doet om het slagingspercentage op te krikken. “Laten we daar gezamenlijk de schouders onder zetten. Anders moeten we drastische maatregelen nemen, maar het liefst houden we die in de zak.”

Hieronder staat de video.


Afbeelding
Leerlingen tevreden over de wijze waarop rijscholen omgaan met lange reserveringstermijnen 15 uur geleden 5
Afbeelding
Nieuw kentekenbewijs met aantal aanpassingen vanaf half juni uitgegeven 25 apr, 16:15
Hyundai werkt ook aan de ontwikkeling van auto's op waterstof.
Overheid werkt samen met Kia en Hyundai om auto's veiliger en duurzamer te maken 24 apr, 16:15
Afbeelding
Minister van der Wal: 'Nederland kan zich 130 km/uur niet veroorloven' 22 apr, 15:57
Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 apr, 14:08
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16