Afbeelding
Foto:

We mogen weer, en neem hierbij alle maatregelen serieus

Algemeen

De branche slaakt een zucht van verlichting: er mag weer worden gelest. Even een aantal cynici dargelaten is iedereen heel blij dat ze vanaf woensdag 3 maart weer aan de slag kunnen. Vandaag komt het CBR met uitgebreide informatie hoe de praktijkexamens en rijtesten weer worden hervat. 

Dit geldt uiteraard ook voor de praktijktoetsen en de praktische nascholing voor het beroepsvervoer. In de aanloop naar het moment dat Rutte gisteravond het sein weer op groen zette, heeft het CBR laten weten dat de beroepsexamens voor gaan. Van de 610.000 in te halen examens zijn er 9.500 praktijk- en 45.000 theorie-examens. 

Het lessen moet gebeuren onder strikte voorwaarden. Reserveren en registratie zijn verplicht en vooraf dient er te worden gecheckt op klachten. De vragen voor dit checkgesprek vindt staan in het rijscholenprotocol. Ook de basisregels zoals 1,5 meter afstand houden (indien mogelijk), goed de handen wassen en het dragen van een mondkapje gelden. 

Essentieel
Het naleven van de regels in het protocol en de basisregels is essentieel. Premier Rutte liet gisteravond weten dat er grote risico’s zijn aan het versoepelen van de maatregelen voor de contactberoepen en dat bij de eerste signalen dat het weer de verkeerde kant op gaat meteen weer ingrijpende maatregelen worden genomen. Discussies over het wel of niet dragen van een mondkapje zoals we de afgelopen maanden op sociale media hebben gezien, worden in deze fase dan ook stellig afgeraden.

Afbeelding
Minister van der Wal: 'Nederland kan zich 130 km/uur niet veroorloven' 22 apr, 15:57
Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 apr, 14:08
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1