Rijschoolhouders protesteren morgen bij het Binnenhof.
Rijschoolhouders protesteren morgen bij het Binnenhof. Foto: Hans Peijs

Morgen in Den Haag grote protestdemonstratie van tientallen rijschoolhouders

Algemeen

Morgen vindt er in Rijswijk en op het Binnenhof in Den Haag een grote rijdende demonstratie plaats met, naar verluidt, inmiddels rond tweehonderd rijschoolhouders en rijinstructeurs. Zij willen duidelijk maken dat het water veel rijschoolondernemers tot de lippen staat en dat ze aan de slag willen. De organiserende groep die zich Team Rijdende Demonstratie Den Haag noemt en die losstaat van brancheorganisaties zal om 12 uur bij het CBR in Rijswijk eerst een ontmoeting hebben met Alexander Pechtold, directeur van het CBR, waarna de demonstratierit begint richting het Binnenhof.

“Wachttijden die compleet uit de hand lopen, steunpakketten die niet toereikend zijn en een sector waar hard voor gewerkt word, dreigt ten onder te gaan. Hoe lang blijven we nog stil zitten? Hoe lang kunnen wij dit nog accepteren? Genoeg is genoeg! Daarom in navolging van de demonstratie op vrijdag in Enschede roepen we alle rijscholen en rijinstructeurs(trice) op om dinsdag 23 februari gezamenlijk middels een rijdende demonstratie vanuit alle hoeken van het land naar het binnenhof in Den Haag te rijden en daar te laten zien dat het niet langer zo door kan gaan.”

Niet het CBR terrein op
Met deze oproep roept het organisatieteam op sociale media rijschoolhouders allereerst op naar het CBR-kantoor in Rijswijk te gaan. Nadrukkelijk wordt hierbij gemeld dat het niet de bedoeling is om het terrein van het CBR op te gaan. “Wij willen het CBR niet hinderen in hun werkzaamheden en het is dan ook niet toegestaan om het parkeerdek van het CBR te betreden met voertuigen”, laat de actiegroep weten. Nadat Pechtold de groep om 12 uur heeft ontvangen, gaat de tocht richting het Binnenhof. Alles bij elkaar zal de protestoptocht een half uur duren. Op het Binnenhof zullen er sprekers zijn.

Morgen is belangrijke dag
De demonstratie wordt niet toevallig morgen gehouden. Morgen komt het kabinet bijeen om te besluiten of en zo ja welke versoepelingen er komen. Het is al bekend dat vanaf 2 maart de kappers onder voorwaarden weer mogen knippen. Kappers vallen onder de contactberoepen en eerder vielen de rijschoolhouders hier ook onder, maar op dit moment is nog niet bekend of ook de rijscholen weer mogen starten op 2 maart. Met die wurgende onzekerheid zijn veel rijschoolhouders klaar.

!
Afbeelding
Rijinstructeur veroordeeld omdat hij niet kon afblijven van 17-jarige leerlinge 30 sep, 10:28 2
Afbeelding
Gratis live theorielessen auto via iTheorie.nl 29 sep, 11:52
Afbeelding
Wachttijd tussen 2de en 3de examen knelt, plus: ‘hoelang gaat dit duren?’ 28 sep, 16:31
Afbeelding
Dodelijke verkeersongevallen onder kinderen moet halt worden toegeroepen 28 sep, 12:50
Afbeelding
Politie vraagt aandacht voor verkeersveiligheid 27 sep, 09:48
Afbeelding
CBR gaat speeddaten voor nieuwe examinatoren 26 sep, 16:44 1