Afbeelding
Foto: Hans Peijs

IBKI verlengt bevoegdheden

Algemeen

In de meeste gevallen dat rijinstructeurs niet tijdig aan hun bijscholingsverplichtingen kunnen voldoen en rijinstructeurs in spe hun examens wellicht niet op tijd kunnen afronden, zullen alle bevoegdheden verlengd worden. Dit maakt IBKI bekend.

Wanneer de WRM-lesbevoegdheid verloopt in de periode van 1 april 2021 tot en met 31 mei 2021, zal IBKI de bevoegdheid met 6 maanden verlengen indien niet (volledig) aan de theoretische en praktische bijscholingsverplichting kan worden voldaan. De rijinstructeur ontvangt daarvoor een nieuwe WRM-pas. Binnen die nieuwe termijn moet de rijinstructeur aan alle voorwaarden (theoriebijscholing, praktijkbegeleiding, VOG) voldoen. IBKI zal deze rijinstructeurs persoonlijk per e-mail informeren.

Uitzondering
Er is een belangrijke uitzondering: indien  wel al aan de theoretische en praktische bijscholingsverplichting is voldaan, maar nog geen VOG heeft ingestuurd, zal IBKI de WRM-bevoegdheid niet met 6 maanden verlengen.

Stagebevoegdheid
Wanneer de stagebevoegdheid verloopt in de periode van 1 april 2021 tot en met 31 mei 2021, zal de geldigheid met zes maanden worden verlengd en een nieuwe pas worden toegezonden, zodat stagiairs na de lockdown opnieuw hun opnieuw hun stage kunnen plannen. Ook zij ontvangen een e-mail over de verlenging.


Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 13 uur geleden
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1