Afbeelding

Commissie Roemer: Kou is uit de lucht, verslag komt later

Algemeen

Afgelopen week was er enige paniek in de branche om enkele voorstellen die vanuit de Commissie Roemer tot de branche kwamen. Vandaag is er vergaderd en de kou is weer uit de lucht. Wél is vastgesteld dat de Commissie Roemer meer tijd nodig heeft dan aanvankelijk was gedacht. Aan demissionair minister Van Nieuwenhuizen wordt gevraagd of het verslag niet in februari, maar één of twee maanden later kan worden ingediend.

Halverwege deze week leek de Commissie Roemer haar hand te overspelen met een aantal vermeende voorstellen waar de branche absoluut niet mee kan leven. Volgens Ruud Rutten, die namens de Alliantie Samen Sterk deelneemt aan de vergaderingen van de commissie, was er echter niets aan de hand en eigenlijk is de situatie na vandaag er alleen maar beter op geworden. “Er zijn bepaalde denkrichtingen die een eigen leven gingen leiden, maar dat is niet nodig. Alles wordt in een trechter gegooid en uiteindelijk komt er aan de onderkant iets uit. Wat dat is, weet nu nog niemand, maar ik heb een goed gevoel over het verloop tot nu toe.”

Roemer gaat wel de minister vragen om meer tijd vragen, want er komt onverwacht veel op hem af. Beter een goed stuk dat iets later komt, dan broddelwerk dat op tijd is, maar waar niemand gelukkig van wordt, is nu het devies. Gezien de demissionaire staat van het kabinet zal de minister daar waarschijnlijk geen problemen mee hebben.



Afbeelding
Minister Harbers wil gedoogconstructie zwaardere elektrische bestelwagens toch op 1 juli beëindigen 27 mrt, 04:23 1
Afbeelding
Bijna 60 procent automobilisten gebruikt mobiel apparaat achter het stuur 26 mrt, 14:46 2
Afbeelding
Nieuw tv-programma De Rijles volgt instructeurs en hun leerlingen 22 mrt, 14:33 8
Afbeelding
Belasting zware motorrijtuigen geldt vanaf april ook voor lesvrachtwagen 21 mrt, 15:16 1
Afbeelding
TLN: 'Gedoogregeling besturen zware elektrische bestelwagens met B-rijbewijs moet wetgeving worden' 20 mrt, 19:13 2
Afbeelding
Aandeel elektrisch in autoleasepark gegroeid naar kwart, maar vraag is 'Blijft dit zo doorgaan?' 19 mrt, 13:47 1