Afbeelding
Foto: Hans Peijs

Driver Coach monitort je rijgedrag en geeft advies hoe het beter kan

Algemeen

Software engineer Tauvic Ritter zoekt partijen en medestanders die hem kunnen helpen met het project Driver Coach. Het idee is om in de auto een geautomatiseerde Driver Coach te plaatsen die continu de rijstijl evalueert en de bestuurder na elke rit een samenvatting van zijn rijgedrag geeft. 

Het idee waar Ritter aan werkt is om in de auto een geautomatiseerde Driver Coach te plaatsen die het rijgedrag van de bestuurder monitort en je aan de hand van een app adviezen geeft wat je kunt verbeteren.
De Driver Coach is een rijhulpsysteem (ADAS) dat in tegenstelling tot andere ADAS systemen niet ingrijpt, maar dat continu het gedrag van de bestuurder evalueert en deze regelmatig terugkoppeld om de bestuurder bewust te maken van het correct uitvoeren van zijn rijtaken.

Hij schrijft onder meer op slimonderweg.nl: “We rijden elke dag dezelfde route en autorijden word daardoor routine. Op zich is dat goed want onze ervaring neemt toe. Maar het gevaar is dat we ook wat gemakzuchtig worden en minder goed gaan opletten. We hebben daarom baat bij een persoonlijke coach die naast ons zit en ons vriendelijk en gedoseerd wijst op wat goed gaat en waarin we nog tekort schieten en aanwijzingen geeft om de veiligheid te verbeteren. Dat is het idee achter de Driver Coach. Elke dag stap voor stap werken aan verkeersveiligheid.” 

Hier vindt u meer informatie.

Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 2 uur geleden
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs gisteren
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1