Afbeelding
Foto: CBR

Rijscholensector moet zich opmaken voor nieuwe realiteit

Algemeen

Het CBR heeft op basis van de verlenging van de lockdown nog eens 120.000 examens, toetsen en rijtesten geschrapt. De branche moet zich inmiddels opmaken voor een nieuwe realiteit, want ook als de lockdown op 9 februari wordt opgeheven, zal het nog maanden duren voordat de situatie met examens en dus ook met lesgeven weer enigszins is genormaliseerd.  

Met de verlengde lockdown stapelen de problemen in de branche zich op. Niet alleen voor de rijschoolhouders die steeds verder  in de problemen komen, maar ook voor het CBR. Met de 120.000 examens die nu zijn geschrapt, zijn in totaal 310.000 examens uit de agenda gehaald. Die moeten allemaal worden ingelopen en je hoeft geen geleerde te zijn om te snappen dat voor rijschoolhouders nog lang niet zin opgelost, ook niet als er vanaf 10 februari wel mag worden gelest. Met de praktijkexamens kan er met ‘knippen en plakken’ met personeel nog wel wat worden gerepareerd, maar het aantal theorie-examens zal vanwege de anderhalvemetermaatschappij die nog maandenlang in stand blijft - als die ooit al wegvalt - voorlopig niet worden wat het was.

De verlengde lockdown geldt niet voor de medische beoordelingen; die gaan gewoon door. De meeste mensen die CBR vragen om een medische beoordeling krijgen op tijd een reactie. Wel kan het door de huidige coronasituatie lastig zijn om een afspraak te maken bij een medisch specialist.


Afbeelding
Minister Harbers wil gedoogconstructie zwaardere elektrische bestelwagens toch op 1 juli beëindigen 27 mrt, 04:23 1
Afbeelding
Bijna 60 procent automobilisten gebruikt mobiel apparaat achter het stuur 26 mrt, 14:46 2
Afbeelding
Nieuw tv-programma De Rijles volgt instructeurs en hun leerlingen 22 mrt, 14:33 8
Afbeelding
Belasting zware motorrijtuigen geldt vanaf april ook voor lesvrachtwagen 21 mrt, 15:16 1
Afbeelding
TLN: 'Gedoogregeling besturen zware elektrische bestelwagens met B-rijbewijs moet wetgeving worden' 20 mrt, 19:13 2
Afbeelding
Aandeel elektrisch in autoleasepark gegroeid naar kwart, maar vraag is 'Blijft dit zo doorgaan?' 19 mrt, 13:47 1