Afbeelding
Foto: CBR

P. van Neck is niet ‘onze Peter van Neck’, maar boodschap is desalniettemin menigeen uit het hart gegrepen

Algemeen

Je ziet onder een brief in De Telegraaf staan P. van Neck, Rotterdam. De inhoud gaat over de rijscholen. Dan is 1 en 1 al snel 2: dat zal Peter van Neck wel zijn, de oud-voorzitter van de VRB. Maar niet dus. Peter van Neck komt uit Spijkenisse en heeft de brief niet geschreven. “Ik heb geen idee wie dat is”, lacht de Peter uit de branche. Los daarvan zal de inhoud van de brief menigeen zeer aanspreken, want P. van Neck pleit ervoor om de spoed theorieopleiding te verbieden.

Dit is de inhoud van de brief in De Telegraaf:
“Jongeren kunnen met allerlei ‘trucjes’ makkelijk slagen voor hun theorie- examen maar dat wil niet zeggen dat ze dan de regels kennen. k constateer dit o.a. naar aanleiding van onze eigen kinderen, een tweeling die gelijktijdig voor hun rijbewijs ging. Met een 1 dagcursus slaagden zij glansrijk voor hun theorie maar zakten allebei daarna helaas twee keer voor de praktijk omdat ze de regels niet goed wisten.”

“Hoewel het theoriediploma vrij lang geldig is verliep dat bij hen nadat ze een lange pauze hadden genomen. Dit keer gingen ze een ‘gewoon’ examen afleggen voor de theorie en zakten allebei, ze hadden dit keer heel veel fouten terwijl het met een snelle cursus wel goed ging. Op zo’n cursus leren ze in 1 dag welke vragen er gesteld kunnen worden en wat ze hierop moeten antwoorden maar beseffen niet het hoe en het waarom zolang ze maar het papiertje halen. Maar het gaat niet om dat papiertje, het gaat erom dat ze veilig aan het verkeer kunnen deelnemen in een auto, voor henzelf en voor een ander.”

“Die snelcursus zou verboden moeten worden want het is geen toeval dat beide kinderen hiermee geslaagd zijn en later allebei gezakt bij een gewoon examen, zo zijn er velen en dat maakt het verkeer niet veiliger!”

Afbeelding
Minister van der Wal: 'Nederland kan zich 130 km/uur niet veroorloven' 18 uur geleden
Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 apr, 14:08
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1