Afbeelding
Foto: Hans Peijs

Tip om naar de ANWB te gaan, staat in verslag na invullen test

Algemeen

De tip waarvan het CBR mede afzender om bijvoorbeeld een opfriscursus bij de ANWB te volgen, stond niet op het nieuwsbericht op de website van het CBR, maar is een passage in het verslag dat iemand krijgt nadat de Rij Bewust Test is ingevuld. Hier vallen veel rijschoolhouders over.

Onder tip 2 met als titel ‘Check uw rijvaardigheid en verkeerskennis’ in de online staat onder andere het volgende:
Diverse organisaties bieden trainingen en cursussen op locatie aan. In een ontspannen sfeer neemt u samen met een deskundige rijinstructeur uw rijstijl onder de loep en krijgt u waardevolle praktische tips. Zo kunt u bijvoorbeeld deelnemen aan een opfristraining van de ANWB (www.anwb.nl/auto/rijtrainingen/autotrainingen/opfristraining-senioren) of een VVN Opfriscursus op locatie (www.vvn.nl/thuis/senioren-in-het-verkeer/opfriscursus-voor-automobilisten).”

Kwaad bloed
Via de genoemde website van de ANWB kom je uit op de homepage van de consumentenorganisatie met daarin onder het kopje Auto een verwijzing naar de rijlessen die je kunt volgen bij ANWB Rijopleiding. En deze expliciete verwijzing naar een rijschool zonder alle andere ook te noemen (er zijn tientallen rijschoolhouders die een opfriscursus of iets dat daar op lijkt aanbieden), zet bij veel rijschoolhouders kwaad bloed.

Diverse organisaties
Het CBR vindt het probleem geen ‘big deal.’ Een woordvoerster wijst erop dat in de bovengenoemde passages bijvoorbeeld ook staat dat diverse organisaties (en dus niet alleen VVN en de ANWB) trainingen aanbieden en ook ‘dat u samen met een deskundige rijinstructeur uw rijstijl onder de loep’ neemt. Dat daarachter het voorbeeld van de ANWB staat, zal bij een evaluatie van het een en ander worden meegenomen, laat zij weten.

Het verslag met tips dat iemand krijgt, vindt u hier.

Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 52 minuten geleden
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1
Afbeelding
Aandeel elektrisch in totale wagenpark 14 procent 11 apr, 16:03 2