Afbeelding

Consumentenbond ondersteunt ADAS Alliantie

Algemeen

Meer automobilisten bewegen om vaker de slimme rijhulpsystemen in hun auto op een veilige manier te gebruiken – ook de Consumentenbond onderschrijft vanaf nu deze doelstelling, die is vastgelegd in het ADAS Convenant. 

Dit convenant is nu inmiddels door 60 publieke – en private organisaties (samengevoegd in de ‘ADAS Alliantie’) ondertekend. ADAS staat daarbij voor ‘Advanced Driver Assistance Systems’ ofwel slimme rijhulpsystemen. Alle deelnemers aan de alliantie hebben hun eigen uitvoeringsplan met concrete acties ter ondersteuning van deze gemeenschappelijke doelstelling opgesteld.

Vorige week presenteerde de ADAS Alliantie een belangrijke mijlpaal: ‘het ADAS Woordenboek’. Dit is een lijst met voor elk - veel voorkomend - rijhulpsysteem een standaard naam en een korte omschrijving van de werking van het betreffende systeem. Nu hebben vergelijkbare systemen soms verschillende namen en verschillende systemen juist vergelijkbare namen. Dat leidt tot verwarring en onbegrip bij consumenten en organisaties die met ADAS te maken hebben. De Consumentenbond ziet daar een duidelijke rol voor zichzelf weggelegd.

“We kunnen consumenten via onze eigen kanalen heel goed informeren over het nut en de mogelijkheden van verschillende ADAS”, zegt Ronald Vroman, Automotive Expert van de Consumentenbond. “Ook gaan we in de toekomst op onze website aangeven met welke ADAS bepaalde automodellen standaard of optioneel geleverd worden en publiceren we testresultaten van Euro NCAP. Zo worden consumenten beter geïnformeerd over kwaliteitsverschillen in het aanbod en fabrikanten aangemoedigd om ADAS te verbeteren.”
BOVAG en het CBR zijn twee van de organisaties die deelnemen aan de alliantie.

Hyundai werkt ook aan de ontwikkeling van auto's op waterstof.
Overheid werkt samen met Kia en Hyundai om auto's veiliger en duurzamer te maken 19 uur geleden
Afbeelding
Minister van der Wal: 'Nederland kan zich 130 km/uur niet veroorloven' 22 apr, 15:57
Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 apr, 14:08
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2