Peter van Neck (links) droeg eerder dit jaar de voorzittershamer van de VRB over aan Jos van Zuylen.
Peter van Neck (links) droeg eerder dit jaar de voorzittershamer van de VRB over aan Jos van Zuylen.

Met vers bloed op weg naar de nieuwe toekomst van de rijscholensector

Algemeen

Met vers bloed gaat de branche richting de periode die ontstaat nadat Emile Roemer met zijn bevindingen is gekomen en er besluiten zijn genomen om de vernieuwde branche vorm te geven. Binnen de brancheorganisaties zijn of worden namelijk alle personen vervangen die de afgelopen jaren een zwaar stempel drukten op de rijscholenbranche en die de weg hebben geplaveid voor de Alliantie Samen Sterk.

Peter van Neck van de VRB was de eerste. Hij is op 3 februari dit jaar als voorzitter opgevolgd door Jos van Zuylen.
Ruud Rutten is de volgende. Hij is na zeven jaar trouwe dienst sinds kort geen voorzitter meer van de FAM. Er is nog wel een kans dat hier een ervaren rot aan het stuurwiel komt, want Roger Keijbeck is een van de twee kandidaten om Rutten op te volgen. Keijbeck was eerder jarenlang voorzitter van BOVAG Rijscholen. Ruud Rutten heeft overigens laten weten wel betrokken te willen blijven bij Samen Sterk.

Frank Hoornenborg, voorzitter van BOVAG Rijscholen, is de volgende in rij. Zijn tweede zittingsperiode loopt op 1 mei volgend jaar af en dat betekent dat hij statutair moet aftreden. BOVAG zoekt daarom een nieuwe voorzitter, waarvoor afgelopen week het functieprofiel verscheen. Hierin valt onder andere op dat BOVAG Rijscholen zich nadrukkelijk manifesteert als de enige brancheorganisatie die eisen stelt aan zijn leden. Ook opvallend is de eis waarin staat dat de nieuwe voorzitter de BOVAG-visie op de branche en op de toekomstmogelijkheden voor de rijschoolbranche onderschrijft.

Met al deze personeelswisselingen wordt Jos Post, voorzitter van de LBKR, de langstzittende preses. Hij staat al ruim vier jaar aan het roer van eerst de stichting en nu de vereniging LBKR.

Het laatste kopstuk dat nadrukkelijk mede sturing gaf aan de branche is Irma Brauers, secretaris van de VRB. Ook zij loopt richting het einde van haar zittingsperiode. Eind januari 2021 is de ledenvergadering van de VRB en dan gaat haar laatste jaar in als secretaris.

Afbeelding
Leerlingen tevreden over de wijze waarop rijscholen omgaan met lange reserveringstermijnen 11 uur geleden 5
Afbeelding
Nieuw kentekenbewijs met aantal aanpassingen vanaf half juni uitgegeven 25 apr, 16:15
Hyundai werkt ook aan de ontwikkeling van auto's op waterstof.
Overheid werkt samen met Kia en Hyundai om auto's veiliger en duurzamer te maken 24 apr, 16:15
Afbeelding
Minister van der Wal: 'Nederland kan zich 130 km/uur niet veroorloven' 22 apr, 15:57
Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 apr, 14:08
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16