Afbeelding

CDA: ‘Spijkermatten inzetten tegen negeren rood kruis’

Algemeen

Madeleine van Toorenburg, Tweede Kamerlid voor het CDA, pleit voor een hardere aanpak van automobilisten die rode kruizen boven de snelweg negeren. Ze vindt dat de inzet van spijkermatten overwogen moet worden. Ze weet vooralsnog de VVD aan haar zijde, maar er zijn wel veel haken en ogen. Deze vorm van handhaving is echter behoorlijk omstreden.

Van Toorenburg meent dat het met name voor de veiligheid van wegwerkers nodig is om het negeren van rode kruizen boven de weg actiever te bestrijden. Het Kamerlid meent dat het negeren van een rood kruis gaat om “meer dan een verkeersovertreding”. Ze wil dat de ministers een onderzoek instellen naar de effectiviteit van de inzet van spijkermatten op afgesloten rijstroken. De VVD staat alleen achter deze oplossing wanneer de verkeersveiligheid er niet door verslechtert. Wanneer een auto namelijk met hoge snelheid over een spijkermat rijdt, kan deze als gevolg van de lekke banden onbestuurbaar worden.

Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 4 uur geleden
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1
Afbeelding
Aandeel elektrisch in totale wagenpark 14 procent 11 apr, 16:03 2