Afbeelding

Peter Hanemaaijer is uiterst kritisch op Samen Sterk

Algemeen

Peter Hanemaaijer werkt als rijschoolhouder in het Zeeuwse Serooskerke (kring 50, Vlissingen, Middelburg, Souburg) al 27 jaar in de rijscholenbranche en daarbij heeft hij zich ontpopt als een kritische luis in de pels en bovendien als eentje die het goed kan verwoorden. Zo is hij ook kritisch op de Alliantie Samen Sterk. Maar wat is zijn punt? Die en andere vragen legden wij hem voor.

In de editie van Rij-instructie die morgen bij de abonnees op de mat valt, is het complete interview te lezen. Zo ook voor de abonnees van Rij-instructie op het premium deel. Twee citaten willen we u alvast voorleggen:

“Laat ik vooropstellen dat ik geen moeite heb met het idee. De rijschoolbranche is heel verdeeld en alleen al het feit dat Ruud Rutten een aantal partijen rond de tafel krijgt waarvan de standpunten toch behoorlijk uit elkaar liggen, is een compliment waard. Alleen de manier waarop het gegaan is verdient geen schoonheidsprijs.”

Vervolgens legt hij uitgebreid uit welke kritiekpunten heeft. En dan is er ook nog onderstaand citaat:

“Plus: wil je als Samen Sterk het vertrouwen van de instructeurs krijgen, dan moet je er ook open voor staan om de rotzooi uit het verleden op te ruimen. Inmiddels heb ik nu vier keer het overbekende IBKI protocol afgedraaid. Ik heb het nu wel gezien. Het is niks en het wordt nooit wat. Het zou Samen Sterk sieren als zij in hun document opnemen dat de PB binnen 5 jaar afgebouwd wordt. Als je van instructeurs wat gedaan wilt krijgen, moet je ze ook wat kunnen bieden.”

Afbeelding
Minister Harbers wil gedoogconstructie zwaardere elektrische bestelwagens toch op 1 juli beëindigen 27 mrt, 04:23 1
Afbeelding
Bijna 60 procent automobilisten gebruikt mobiel apparaat achter het stuur 26 mrt, 14:46 2
Afbeelding
Nieuw tv-programma De Rijles volgt instructeurs en hun leerlingen 22 mrt, 14:33 8
Afbeelding
Belasting zware motorrijtuigen geldt vanaf april ook voor lesvrachtwagen 21 mrt, 15:16 1
Afbeelding
TLN: 'Gedoogregeling besturen zware elektrische bestelwagens met B-rijbewijs moet wetgeving worden' 20 mrt, 19:13 2
Afbeelding
Aandeel elektrisch in autoleasepark gegroeid naar kwart, maar vraag is 'Blijft dit zo doorgaan?' 19 mrt, 13:47 1