Afbeelding
Foto:Hans Peijs

Instructeurs mogen weer bij eindgesprek zijn, maar wel buiten

Algemeen

Rijinstructeurs mogen vanaf maandag 14 september weer aanwezig zijn bij het eindgesprek van praktijkexamens en toetsen. Dit heeft het CBR na overleg met de brancheorganisaties besloten. Om deze reden wordt dit gesprek buiten gehouden bij het examenvoertuig. “Dan kan iedereen gemakkelijk anderhalve meter afstand houden van elkaar, om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen”, aldus het CBR.

Bij slecht weer kunnen de examinatoren per examenplaats en per examen besluiten om het eindgesprek gewoon binnen te houden. In dat geval kunnen de rijinstructeurs er niet bij zijn, omdat binnen maar een beperkt aantal mensen is toegestaan. Ze kunnen het eindgesprek dan volgen via de mobiele telefoon van hun kandidaat. Bij een klein aantal examens mag een instructeur wel bij een eindgesprek binnen zijn. Daarbij gaat het om faalangstexamens, nader onderzoeken rijvaardigheid, aangepaste examens (AA), rijvaardigheidsonderzoeken, rijtesten en praktijkexamens voor het beroepsvervoer. Verder wordt het begingesprek vanaf maandag weer binnen gehouden bij faalangstexamens, nader onderzoeken rijvaardigheid en aangepaste examens (AA). De rijinstructeurs mogen daar dan niet bij zijn. In alle overige gevallen is het begingesprek buiten bij het examenvoertuig. Daar wachten de kandidaat en de rijinstructeur op de examinator.

Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto gisteren
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1