Afbeelding
Foto: Hans Peijs

BREAKING: Meer dan twee personen in lesauto is toegestaan

Algemeen

Vanaf 1 juli mogen er meer dan twee personen in een lesauto plaatsnemen, ook als er geen strikte noodzaak is voor de uitoefening van het beroep als rijinstructeur. Dus: het ophalen en wegbrengen van leerlingen wordt een stuk makkelijker. Deze regel maakt het bovendien in principe weer mogelijk ook weer mee te rijden tijdens het examen. Het laatste woord hierover is aan het CBR. Het exameninstituut heeft hierover, zo leert de website, nog geen beslissing over genomen.

Dit blijkt uit de nieuwe versoepelingsregels die op 1 juli van kracht worden. Wanneer er mer dan twee personen in een lesauto zitten, is het dragen van een niet-medisch mondkapje verplicht. Voorafgaand aan de rijles en het examen wordt er een gezondheidscheck gedaan.

Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' gisteren 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1
Afbeelding
Aandeel elektrisch in totale wagenpark 14 procent 11 apr, 16:03 2
Afbeelding
SWOV: 'Rijopleiding B kan worden uitgebreid en verbeterd met hogere-ordevaardigheden' BREAKING 10 apr, 16:00 5
Beeld dient ter illustratie, dit is niet de rijinstructeur die onlangs beboet is dor de Geschillencommissie Rijopleidingen.
'Koffie drinken tijdens instructie is niet wenselijk, want oplettendheid kan daardoor afnemen' 10 apr, 12:22 21