Afbeelding
Foto: Hans Peijs

BREAKING: AVB-examens gaan vanaf dinsdag op de bon

Algemeen

Ook de motorexamens voertuigbeheersing (AVB) gaan vanaf dinsdag 23 juni om 17 uur op de bon. De reden is dat gebleken is dat een aantal opleiders een groot deel van de beschikbare capaciteit reserveert. Dit benadeelt andere opleiders en dat is ongewenst, zo laat het het CBR weten.

Vanaf dinsdag kan niet meer naamloos worden ingekocht en ook geldt een maximumaantal. Vanaf dat moment moeten opleiders binnen twee weken voor de examendatum op naam reserveren. Buiten twee weken is de mogelijkheid om naamloze capaciteit te reserveren met een quotum van 20 procent van het aantal afgenomen eerste examens in de voorafgaande 12 maanden, met een minimum van 10 examens.

Sinds het hervatten van onze dienstverlening op 18 mei geldt er al een quotum voor het motorexamen verkeersdeelneming (AVD) en het praktijkexamen personenauto met aanhangwagen (BE).
Het CBR verzoekt opleiders om voor die tijd alle examens die binnen twee weken plaatsvinden op naam te zetten. Als dit niet gebeurt, dan worden deze geëtaleerd. Een rijschool kan maximaal de helft van het aantal naamloos te kopen examens in één kalendermaand inkopen.

Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 15 uur geleden
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1
Afbeelding
Aandeel elektrisch in totale wagenpark 14 procent 11 apr, 16:03 2