De ANWB is gemeten naar het aantal B-examens per jaar, de grootste franchiseorganisatie in de rijscholenbranche.
De ANWB is gemeten naar het aantal B-examens per jaar, de grootste franchiseorganisatie in de rijscholenbranche. Foto: Hans Peijs

Franchisewet aangenomen door Tweede Kamer

Algemeen

De Tweede Kamer heeft gisteren de Franchisewet aangenomen. Nu moet de Eerste Kamer zich over de wet buigen. Bedoeling is dat deze op 1 januari 2021 in gaat.

In de franchisewet worden rechten en plichten voor franchisegevers en -nemers verankerd. Bedoeling is dat hiermee een einde komt aan schijnconstructies en wurgcontracten en met met name de rechtspositie van individuele ondernemers wordt beter beschermd. de verhoudingen worden evenwichtiger.
Binnen de nieuwe franchisewet worden de rechten en plichten van franchisenemers en --gevers vastgelegd in de zogeheten precontractuele uitwisseling van informatie, daarna de tussentijdse wijziging van een lopende franchiseovereenkomst, het overleg tussen franchisegever en zijn franchisenemers en de beëindiging van de franchisesamenwerking.

Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 14 uur geleden 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1
Afbeelding
Aandeel elektrisch in totale wagenpark 14 procent 11 apr, 16:03 2
Afbeelding
SWOV: 'Rijopleiding B kan worden uitgebreid en verbeterd met hogere-ordevaardigheden' BREAKING 10 apr, 16:00 5