Logo rij-instructie.nl
Foto: CBR

Brandstichter CBR ziet niet in wat hij verkeerd deed

In Rijswijk kampen ze nog steeds met de naweeën van de brandstichting op 3 januari, maar de man die de brand heeft gesticht ziet niet in wat hij verkeerd heeft gedaan. Toen hij gisteren in de rechtszaal hoorde dat hij langer vast moest zitten, ontstak hij in woede en ook wil hij een nieuwe advocaat, want met zijn huidige advocaat wil hij niets meer te maken hebben.

De 39-jarige Syriër die in Den Haag woont stapte op 3 januari in alle vroegte uit onvrede het pand van het CBR aan de Lange Kleiweg binnen en stichtte vervolgens met benzine brand. Iets later werd hij in de buurt van het gebouw aangehouden. Het pand moest worden ontruimd.

Volgens deskundigen heeft de man een stoornis en zou hij in aanmerking komen voor TBS. Zijn advocaat vroeg gisteren desondanks de man voorlopig vrij te laten, maar dat vond de officier van justitie en uiteindelijk ook de rechter te gortig. Volgens de aanklager heeft de man de brand bewust gesticht en daarom zou hij een gevaar zijn als hij in alle vrijheid op het verdere verloop van het proces wacht.
De rechtszaak wordt op 25 augustus inhoudelijk behandeld.

Meer berichten