Logo rij-instructie.nl
Foto:

Franchiseorganisatie iQdrive heeft faillissement aangevraagd

Franchiseorganisatie iQdrive, die zichzelf op de website neerzet als de grootste rijschool van Nederland, heeft volgens het tv-programma Hart van Nederland faillissement aangevraagd. De eigenaar heeft de redactie laten weten dat de corona-crisis te lang heeft geduurd.

Gisteravond klaagden in het tv-programma verschillende leerlingen van iQdrive dat ze een pakket hadden betaald, maar dat er geen rijlessen meer werden gegeven en dat op verzoeken om het geld terug te krijgen niets is gebeurd. Ook kwam franchisenemer Safa Darwish aan het woord. Hij vertelde al maandenlang geen geld te hebben gekregen van de franchisegever. 

Bonte hond
Franchiseorganisatie iQdrive staat bekend als de bonte hond in de branche. De slagingspercentages liggen over het algemeen onder het gemiddelde slagingspercentage en het tv-programma Kassa van BNNVARA besteedde vorig jaar nog aandacht aan onfrisse praktijken bij de organisatie. En ook nu is het weer raak. Op sociale media stond een reeks klachten over het bedrijf.

Grote gevolgen
Als het tot een faillissement komt, dan heeft dat grote gevolgen voor leerlingen en franchisenemers. Het bedrijf is opgezet in 2014 en groeide als kool. Vorig jaar bijvoorbeeld reden er bijna 250 instructeurs voor de organisatie en daarmee stond iQdrive vorig jaar in de top 3 van de lijst van de grootste rijscholen in Nederland.

Ruud Rutten
Ook Ruud Rutten kwam aan het woord. Hij liet weten dat leerlingen bij de keuze voor hun rijschool niet over één nacht ijs moeten gaan. Vooral navragen bij kennissen en familie gaf hij als tip mee.
Via het centrale telefoonnummer van het kantoor in Rotterdam krijgen we een antwoordapparaat dat meldt dat het kantoor sinds 17 maart en tot nader orde is gesloten vanwege de corona-crisis. Contact loopt via de mail. Wij hebben iQdrive per mail om een reactie gevraagd.

Meer berichten