Logo rij-instructie.nl
De ervaring leert dat het CBR veel waarschuwt bij constateringen die strijdig zijn met de bepalingen van de CBR inschrijfovereenkomst.
De ervaring leert dat het CBR veel waarschuwt bij constateringen die strijdig zijn met de bepalingen van de CBR inschrijfovereenkomst. (Foto: Hans Peijs)

125 examinatoren niet inzetbaar = 17,8 procent van totaal aantal

Het CBR laat weten dat er geen 125 examinatoren ziek zijn, maar wel dat er zoveel niet beschikbaar zijn om te examineren. Per saldo komt dit op hetzelfde neer. In totaal heeft het CBR rond zevenhonderd examinatoren in dienst, waarmee bijna 18 procent (17,8 procent) van de examinatoren uit de running is

Eerder vandaag zei Alexander Pechtold in het radioprogramma Spraakmakers dat 125 examinatoren vanwege gezondheidsredenen niet inzetbaar zijn. De vertaling dat ze ziek zijn is een verkeerde, maar dat laat onverlet dat het CBR een levensgrote uitdaging heeft. 

Het CBR laat weten dat er nu geen collega's zijn met Covid-19, maar dat de gezondheidsredenen doorgaans wel corona-gerelateerd hebben. Of ze behoren tot de risicogroep of ze hebben een familielid thuis die in de risicogroep valt of er is een andere corona-gerelateerde reden, en dan zijn er ook nog personen die een andere ziekte hebben. Het feit dat dit grote aantal examinatoren niet kan werken en tevens dat het CBR alle zorgvuldigheid in acht neemt, leidt ertoe dat er geen 14.000 examens per week kunnen worden afgenomen, maar slechts 4.000. Later wordt dit aantal opgeschaald. Naar verwachting zal het echter zeker een jaar duren voordat de wachttijden weer min of meer normaal zullen zijn.

Meer berichten