Foto: CBR
Foto: CBR

CBR start op 11 mei met motor- en bromfietsexamens

Algemeen

Het CBR start op 11 mei weer met het afnemen van motor- en bromfietsexamens, zo heeft het zojuist bekendgemaakt.

Aan het eind van vorige week kwam het bericht dat het beroepsverbod op rijlessen niet meer gold voor rijlessen voor motoren en bromfietsen / scooters. Voor het CBR was dat dezelfde middag nog aanleiding om te melden dat ook weer aan de bak mocht. Meer nieuws zou begin deze week volgen, maar dat bleek wat voorbarig en op social media hebben verschillende rijschoolhouders daar hun verbolgenheid over uitgesproken. 

RIVM-adviezen
Het vervolg op het bericht kwam zojuist en daaruit blijkt dat het CBR op 11 mei waar van start gaat met het afnemen van de praktijkexamens voor de bromfiets en het motorexamen voertuigbeheersing. Het afnemen van deze examens gebeurt uiteraard volgens RIVM-richtlijnen, zoals het houden van 1,5 meter afstand, zo laat het CBR weten. De motorexamens verkeersdeelneming starten op een later moment. "We onderzoeken nu hoe we dit examen volgens de RIVM-adviezen kunnen afnemen", zegt het CBR.

Het CBR informeert alle examenkandidaten en hun rijscholen zo veel als kan persoonlijk over het herstarten van de praktijkexamens bromfiets en motorexamen voertuigbeheersing. 

Afbeelding
Minister van der Wal: 'Nederland kan zich 130 km/uur niet veroorloven' 22 apr, 15:57
Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 apr, 14:08
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1