Afbeelding
Foto: Hans Peijs

CBR start examentraject A en AM weer op

Algemeen

Het CBR werkt met man en macht aan protocols om zo snel mogelijk weer praktijkexamens voor motor en brommer/scooter te kunnen afnemen. Later deze week volgt meer informatie, maar minister Van Nieuwenhuizen van I&W heeft afgelopen vrijdag het CBR gevraagd weer te gaan opstarten. Er is nog geen groen licht voor theorie-examens, ook niet voor A en AM.

Motorrijinstructeur is sinds 1 mei geen beroepsverbod meer. De ministerraad heeft dit besloten omdat instructie op de motor of bromfiets geen contactberoep is. Eerder afgelopen week hadden meerdere zogeheten Veiligheidsregio's al het licht op groen gezet nadat de Veiligheidsregio Groningen daarmee als eerste was begonnen. In de branche was daardoor grote onrust ontstaan vanwege het feit dat in het ene gebied wel in het andere geen motorrijles kon worden gegeven. Sinds vrijdag is echter de kogel door de kerk.

Toestemming
In het verlengde hiervan heeft de minister het CBR toestemming gegeven om de praktijkexamens voor de motor en bromfiets te hervatten. Wel moeten tijdens de rijles en het examen de corona-maatregelen in acht worden genomen, zoals het houden van 1,5 meter afstand. Meer informatie over het hervatten, het machtigen en het reserveren van de praktijkexamens motor en bromfiets volgt begin deze week.

Afbeelding
Nieuw kentekenbewijs met aantal aanpassingen vanaf half juni uitgegeven 8 uur geleden
Hyundai werkt ook aan de ontwikkeling van auto's op waterstof.
Overheid werkt samen met Kia en Hyundai om auto's veiliger en duurzamer te maken 24 apr, 16:15
Afbeelding
Minister van der Wal: 'Nederland kan zich 130 km/uur niet veroorloven' 22 apr, 15:57
Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 apr, 14:08
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1