Logo rij-instructie.nl
Foto:

TOGS-gift geldt ook voor nevenactiviteiten

Ondernemers kunnen sinds gisteren ook met nevenactiviteit aanspraak maken op een belastingvrije gift van 4.000 euro, de zogeheten TOGS. Dat heeft staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat (EZK) deze week  bekendgemaakt.

Tot dan toe kon dit alleen op basis van de hoofdactiviteit. Ondernemers die een hoofdinkomen halen uit een nevenactiviteit vielen hierdoor buiten de boot. BOVAG pleitte daarom al langer voor uitbreiding van de TOGS-regeling en is dus verheugd met het besluit.

Had u een nevenactiviteit op 15 maart 2020 geregistreerd bij de Kamer van Koophandel? Dan maakt u op basis hiervan met terugwerkende kracht aanspraak op de 4.000 euro. U moet daarvoor wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Dat kunt u controleren met de adviestool van de overheid. Gebruik hiervoor de SBI-code van uw nevenactiviteit.
Let op: u heeft na het invullen van de tool nog geen aanvraag gedaan, dat doet u op deze pagina van RVO. Een instructiefilmpje op de pagina laat u stap voor stap zien hoe de aanvraag werkt.

(Bron: BOVAG) 

Meer berichten