Afbeelding

Ruud Rutten praat met koningin Máxima over rijscholen: 'Crisis begint pas als virus weg is'

Algemeen

FAM-voorzitter Ruud Rutten heeft gisteren samen met de voorzitters van Koninklijke Algemene Nederlandse Kappersorganisatie (ANKO) en de Nederlandse Vereniging van Mondhygiënisten (NVM-mondhygiënisten) een videogesprek gehad met koningin Máxima over de gevolgen van de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus (COVID-19) in hun branche. Het is geen toeval dat dit alle drie contactberoepen zijn en hier liggen de grootste uitdagingen in de anderhalve-meter-economie. Het gesprek is geïnitieerd door koepelorganisatie MKB Nederland.

Ieder mocht zijn zegje doen. Rutten van de FAM vertelde dat alle rijlessen zijn stil gelegd en dat het CBR de examens heeft geannuleerd. Ook is stilgestaan bij de problemen rond de bijscholing van beroepschauffeurs. Een eventuele inhaalslag in de lente en de zomer wordt bemoeilijkt omdat chauffeurs met een groot rijbewijs juist dán hard nodig zijn voor hun reguliere werkzaamheden. De bijscholing wordt waarschijnlijk uitgesteld tot in het najaar, waardoor de inkomstenderving bij de rijscholen ook na de opheffing van de maatregelen zal doorwerken.

"De crisis begint pas echt voor ons als het virus weg is", zei Rutten onder meer, die vertelde dat binnen de FAM wordt gekeken naar oplossingen. Bijvoorbeeld motor- of brommerlessen waarbij gewerkt wordt met eigen kleding en materieel of spatschermen tussen de bestuurder en instructeur in vrachtwagens. De FAM-voorzitter gaf tot slot aan dat zijn sector alle lof heeft voor de steunmaatregelen van de regering.

Koningin Máxima onderschreef het belang van uniformiteit in de protocollen en waar mogelijk maatwerk om de veiligheid te kunnen waarborgen. Consistentie helpt het vertrouwen terug te brengen bij zowel werkgevers als klanten en patiënten. Zij gaf aan dat zij als lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap de ontwikkelingen nauwgezet volgt en actief meewerkt aan oplossingen. "Samenwerking is het sleutelwoord", aldus Koningin Máxima.

Bron: MKB Nederland

Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 2 uur geleden
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs gisteren
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1