CBR
CBR Foto: Hans Peijs

Problemen CBR mogelijk pas eind van het jaar opgelost

Algemeen

In februari hield Alexander Pechtold, directeur van het CBR, het er nog op dat na de zomer de problemen bij de organisatie moeten zijn opgelost. Maar in De Telegraaf van vandaag blijkt dat de finishlijn inmiddels wat verder ligt, aan het einde van dit jaar. "Het zou mooi zijn als we dan de achterstanden bij de medische beoordeling hebben weggewerkt", antwoordt Pechtold op de vraag waar we hem eind dit jaar op mogen afrekenen.

Na de zomer moet het CBR weer zorgeloos draaien, zijn alle problemen opgelost en functioneert alles weer zoals het hoort. Die belofte deed Pechtold op 19 februari bij Jinek. Daar mochten we hem aan houden, zei hij ook nog. Maar ook bij het CBR is inmiddels het nodige veranderd, onder andere ook vanwege het corona-virus.
"Hoewel 80 procent van ons personeel thuis zit, slagen we er wel in de inhaalslag te maken bij de gezondheidsverklaringen. Dat betekent niet dat we er zijn, bij lange na niet, maar ik zie nu eindelijk licht aan de horizon gloren wat het beoordelen van rijgeschiktheid betreft. Alleen als er doorverwezen moet worden naar een keuringsarts zit er nu door de corona-situatie een kink in de kabel", zegt hij tegen De Telegraaf.
Pechtold is nu een half jaar directeur van het CBR.

Hyundai werkt ook aan de ontwikkeling van auto's op waterstof.
Overheid werkt samen met Kia en Hyundai om auto's veiliger en duurzamer te maken 14 uur geleden
Afbeelding
Minister van der Wal: 'Nederland kan zich 130 km/uur niet veroorloven' 22 apr, 15:57
Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 apr, 14:08
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2