Afbeelding
Foto: Hans Peijs

BREAKING: TOGS-tegemoetkoming ook voor zzp-rijschoolhouders

Algemeen

Volgens verder nog onbevestigde berichten is het kabinet zojuist akkoord gegaan met een flinke verruiming van de economische maatregelen waardoor ook rijschoolhouders van wie het bedrijf op het privé adresis gevestigd 4.000 euro tegemoetkoming kunnen krijgen vanwege de vaste kosten die ze maken (de zogeheten TOGS-regeling). Dit zou vanaf woensdag 15 april van kracht worden. Ruud Rutten, voorzitter van de FAM, reageert verheugd. "Dit is het resultaat van het feit dat de vier brancheorganisaties de afgelopen tijd samen hebben opgetrokken."  

Dit bericht schreef ongeveer en half uur geleden VVD-Kamerlid Chantal Nijkerken op haar Facebook-pagina. De afgelopen weken is er in Den Haag hard gewerkt aan een verruiming van de regels die gelden voor een financiële tegemoetkoming omdat bleek dat bepaalde categorieën ondernemers buiten de buit vielen, terwijl ook van hen het inkomen van de ene op de andere dag stil viel. Hier velen rijschoolhouders onder. Naar schatting 90 procent van de rijschoolhouders is zzp' voor wie geldt dat ze hun rijschool vanuit huis drijven. Nijkerken schrijft hierover: "Afgelopen week kwamen er veel berichten van ondernemers die tussen wal en schip vielen, die net niet in aanmerking kwamen voor bepaalde regelingen omdat bijvoorbeeld hun SBI-code niet op de lijst stond. Er is hard gewerkt en daarom zijn dit de nieuwe maatregelen die in gaan vanaf woensdag 15 april." SBI staat voor Standaard Bedrijfsindeling 2008.

Volgens Van Nijkerken wordt de regeling verruimd voor onder andere de volgende bedrijven:
- Bepaalde sectoren zoals taxibedrijven of rijscholen krijgen ook de €4000,- wanneer hun bedrijf op hun privé-adres staat ingeschreven. Hiervoor dient wel een aanvullende verklaring worden gevraagd.
- De lijst met SBI-codes van bedrijven die in aanmerking komen voor de TOGS (noodloket voor een tegemoetkoming van €4000,-) wordt fors verruimd.
- Bedrijven die wel een vestiging buiten de deur hebben maar die staan ingeschreven op het privé-adres komen via een aanvullende verklaring nu in aanmerking voor de regeling. Ook wanneer je 2e of 3e SBI-code op de lijst voorkomt, kun je in aanmerking komen.
- Start-ups of familiebedrijven die geen kredietrelatie hebben met een bank krijgen extra krediet. Zij kunnen terecht voor niet-bancaire ondersteuning bij de Regionale Ontwikkelings Maatschappijen (ROM’s).

Erg blij
an Nijkerken: "We zijn erg blij met deze forse verruiming en het harde werk van de ambtenaren om dit allemaal mogelijk te maken. Helaas is het zo dat er altijd gevallen zullen zijn die nét niet in aanmerking komen voor een specifieke regering zoals de TOGS. Ik wil die ondernemers vooral verwijzen naar alle andere maatregelen die de overheid neemt."

Hyundai werkt ook aan de ontwikkeling van auto's op waterstof.
Overheid werkt samen met Kia en Hyundai om auto's veiliger en duurzamer te maken 22 uur geleden
Afbeelding
Minister van der Wal: 'Nederland kan zich 130 km/uur niet veroorloven' 22 apr, 15:57
Afbeelding
Nederlanders keren zich af van elektrische auto 19 apr, 14:08
Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 18 apr, 15:16
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2