De ANWB rekent voor een losse prijs meer dan 50 euro en zit daarmee in Nederland hoog in de boom.
De ANWB rekent voor een losse prijs meer dan 50 euro en zit daarmee in Nederland hoog in de boom. Foto: ARO

ANWB Rijopleiding stopt alsnog met lesgeven

Algemeen

De ANWB Rijopleiding (ARO) stopt alsnog met lesgeven. Dit laat een woordvoerder weten. Mede naar aanleiding van alle tumult en de discussie tussen de franchisenemers is dit besluit vanochtend genomen. Op de eigen website is dit overigens tot nu toe nog niet gecommuniceerd: hier staat nog dat de rijlessen gewoon doorgang zullen vinden.

Eerder deze weke publiceerden wij dat de ARO gewoon wilde doorgaan met lesgeven. Daar ontstond veel tumult tover op social media, hoewel de ARO wel in zijn recht staat want er geldt gene verbod op lesgeven. 

Verschil van inzicht
Uit de berichten op Facebook bleek ook dat er binnen de ARO zelf een verschil van inzicht was tussen rijcoaches en instructeurs die wél wilden doorgaan en die vonden dat er beter gestopt kon worden. Ten tijde van het bericht op onze site afgelopen woensdag hadden daarom al acht van de twintig franchisenemers op eigen initiatief besloten onmiddellijk te stoppen met lesgeven.

Dit geldt vanaf nu voor alle franchisers. Vandaag communiceert de ARO aan alle klanten dat de stekker er in elk geval tot en met 6 april uit gaat. De meeste leerlingen moeten nog op de hoogte worden gebracht. 

Afbeelding
Samenwerking LTO en BOVAG voor T-rijbewijs 14 uur geleden
Afbeelding
Bij reserveren praktijkexamen is geldig theoriecertificaat verplicht 17 apr, 13:37 1
Afbeelding
'Halvering aantal verkeersslachtoffers is niet realistisch' 15 apr, 15:48 2
Afbeelding
'Ik denk dat iedereen het erover eens is dat hogere-ordevaardigheden een structurele plek in de rijopleiding zullen moeten krijgen' 12 apr, 12:03 1
Afbeelding
Nieuwe testvragen in theorie B met kort filmpje 11 apr, 16:56 1
Afbeelding
Aandeel elektrisch in totale wagenpark 14 procent 11 apr, 16:03 2