Afbeelding

BREAKING: Gezamenlijk standpunt brancheorganisaties: 'Er is eenheid om dit monster gezamenlijk de kop in te drukken'

Algemeen

De brancheorganisaties BOVAG, FAM, VRB en LBKR vinden het belangrijk om in deze uitzonderlijk bizarre tijd gezamenlijk en eensluidend het volgende bericht aan de branche te richten.

"Net als vrijwel elke sector in ons land, is ook onze branche nog nooit zo hard getroffen door een situatie, zoals die nu voortvloeit uit de bestrijding van het coronavirus. Iedereen leeft momenteel in onzekerheid en heeft meer vragen dan antwoorden. In ons geval gaat dat nu vooral om de vraag of een individuele ondernemer moet stoppen met lesgeven of gewoon doorgaan, en hoe lang dit nog gaat duren. Op die laatste vraag kan niemand een sluitend antwoord geven. 

Vooralsnog heeft onze overheid afgekondigd dat voornamelijk de plekken waar grote groepen mensen bij elkaar komen -zoals de horeca, scholen en evenementen- gesloten moeten blijven en verder zijn er adviezen afgegeven over hoe met elkaar om te gaan in het dagelijkse leven: onder andere beperk de sociale contacten, werk zoveel mogelijk thuis, schud geen handen en bewaar fysieke afstand tot elkaar. Wij realiseren ons terdege dat deze adviezen lastig te verenigen zijn met de dagelijkse praktijk van een rijschool, net zoals dat geldt voor bijvoorbeeld taxichauffeurs en kappers. Ook in andere branches zien we nu dat sommige ondernemers ervoor kiezen de deuren te sluiten, terwijl anderen doorgaan om het hoofd boven water te kunnen houden. 

De brancheorganisaties zijn verenigingen, geen ketens en al helemaal geen overheidsinstanties, we zijn er om jullie allen te steunen en adviseren in deze moeilijke tijden. We kunnen niemand dwingen om acuut te stoppen, zolang de overheid dat niet doet en we vragen iedereen met klem om elkaars keuze te respecteren. Het onderlinge sentiment en de toon op sociale media is soms verontrustend en dat draagt niet bepaald bij aan de nu zo hoognodige eenheid. De komende periode gaat ongetwijfeld nog heel erg zwaar worden voor elke ondernemer. BOVAG, FAM, VRB en LBKR hebben in elk geval vrijwel dagelijks gezamenlijk overleg met het CBR en het ministerie van I&W over de penibele (financiële) situatie in de branche en mogelijke oplossingen. En meer concreet over het weer opstarten en afnemen van examens, voor zover en wanneer de situatie dat toelaat. Daar zullen we jullie allen zoveel als mogelijk over op de hoogte houden.

Tussen de brancheorganisaties is er in elk geval eenheid en een streven om dit monster gezamenlijk de kop in te drukken. Nu vragen wij jullie begrip en steun. Respecteer elkaars keuze, veroordeel niemand en steun elkaar in deze moeilijke tijd." 

Namens BOVAG, FAM, VRB en LBKR veel sterkte gewenst,
Frank Hoornenborg, Ruud Rutten, Jos van Zuylen, Jos Post.

Afbeelding
Minister Harbers wil gedoogconstructie zwaardere elektrische bestelwagens toch op 1 juli beëindigen 27 mrt, 04:23 1
Afbeelding
Bijna 60 procent automobilisten gebruikt mobiel apparaat achter het stuur 26 mrt, 14:46 2
Afbeelding
Nieuw tv-programma De Rijles volgt instructeurs en hun leerlingen 22 mrt, 14:33 8
Afbeelding
Belasting zware motorrijtuigen geldt vanaf april ook voor lesvrachtwagen 21 mrt, 15:16 1
Afbeelding
TLN: 'Gedoogregeling besturen zware elektrische bestelwagens met B-rijbewijs moet wetgeving worden' 20 mrt, 19:13 2
Afbeelding
Aandeel elektrisch in autoleasepark gegroeid naar kwart, maar vraag is 'Blijft dit zo doorgaan?' 19 mrt, 13:47 1